*

Nieuws Buitenland

Mogelijk vrijdag al Amerikaanse importheffingen op China

woensdag 13 juni 2018 23:04

China zal vermoedelijk terugslaan.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse regering zal komende week, misschien vrijdag al, invoerheffingen doorvoeren op tientallen miljarden aan Chinese goederen, waarna China waarschijnlijk hard zal terugslaan. Dat meldde The Wall Street Journal woensdag.

Topambtenaren voor het handelsbeleid in het Witte Huis, de ministeries van handel en financiƫn en andere instanties spraken over het onderwerp voordat president Donald Trump afgelopen weekend de G7-top van grote industriƫle landen bezocht. Men was het erover eens dat de VS de heffingen moesten doorzetten.

Trump moet de stap nog definitief goedkeuren en zou zich kunnen bedenken, voordat hij zware druk uitoefent op China, zeiden de ambtenaren, vooral ook omdat de Verenigde Staten graag willen dat Beijing meewerkt aan de inspanningen om Noord-Korea zijn kernwapens te laten opgeven. Trump keerde woensdag terug naar Washington na een historische ontmoeting met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong Un in Singapore.

De regering wilde aanvankelijk heffingen op Chinese goederen doorvoeren ter waarde van 50 miljard dollar, maar het bedrag kan wijzigen naarmate de lijst verder wordt verfijnd.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

June 13, 2018 17:04 ET (21:04 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.