*

Nieuws Buitenland

Olieprijs sluit hoger

donderdag 14 juni 2018 20:54

Hoogste stand in twee weken.

(ABM FN-Dow Jones) Olie is donderdag toch duurder geworden. De juli-future voor een vat ruwe olie sloot op de New York Mercantile Exchange 0,25 dollar hoger, ofwel 0,4 procent, op 66,89 dollar. Daarmee noteert het zwarte goud op de hoogte stand in twee weken.

Oliehandelaren maken zich zorgen over de toenemende Amerikaanse olieproductie in combinatie met onzekere vooruitzichten.

Deze zorgen stonden eerder deze week ook centraal in het maandrapport van oliekartel OPEC. Het kartel noemde de Verenigde Staten de belangrijkste aanjager aan de aanbodkant, gevolgd door Canada en Braziliƫ.

De kans is volgens analisten van HSBC dan ook klein dan leden van OPEC eind deze maand in Wenen tot een gezamenlijk akkoord komen om de productie op te voeren, terwijl hier in de markt wel degelijk rekening mee wordt gehouden.

Saoedi-Arabiƫ, het belangrijkste lid van de OPEC, en Rusland, dat geen lid is, willen de productie opvoeren om oververhitting van de markt tegen te gaan en om het productieverlies in Venezuela en mogelijk ook Iran, dat onder druk staat door nieuwe Amerikaanse sancties, op te vangen.

Een meevaller was echter dat de Amerikaanse voorraden op weekbasis ditmaal flink daalde.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

June 14, 2018 14:54 ET (18:54 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.