*

Nieuws Buitenland

Wall Street beweegt richting licht hogere opening

dinsdag 10 juli 2018 14:54

Markt maakt zich op voor start cijferseizoen.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen dinsdag af op een licht hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,1 procent in het groen.

Wall Street maakt dinsdag een pas op de plaats, na de rally van 320 punten op maandag, toen de zorgen over een handelsoorlog wat wegebden. Beleggers kijken inmiddels uit naar een reeks kwartaalresultaten, die de markt inzicht zullen geven in de gezondheid van Corporate America.

"Met het vooruitzicht van een positief winstseizoen voor ons lijken beleggers de dreiging van verdere handelsspanningen te zijn vergeten", zei marktanalist Konstantinos Anthis van ADS Securities.

Het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en belangrijke handelspartners als de Europese Unie en China blijft volgens marktanalist David Madden van CMC Markets boven de markt hangen. "Het feit dat er geen nieuwe ontwikkelingen waren, werd door beleggers als positief ervaren. "De ruzie tussen Washington en Brussel is wat afgekoeld, terwijl beleggers naar president Trump kijken, aangezien hij deze week tijdens de Navo-top zijn opwachting maakt, waar hij naar verwachting opnieuw zijn 'America first'-politiek zal verdedigen", voegde hij toe.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat het vertrouwen onder Amerikaanse ondernemers in het midden- en kleinbedrijf in juni is gedaald. De vertrouwensindex daalde van 107,8 in mei naar 107,2 afgelopen maand. Ondanks de daling meent hoofdeconoom Bill Dunkelberg van NFIB dat het vertrouwen in het mkb nog altijd "verbazingwekkend optimistisch" is.

Later op de dag volgt nog het aantal openstaande vacatures. Er staan dinsdag geen Fed-speeches geagendeerd.

De euro/dollar noteerde op 1,1713. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1745 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1751 op de borden.

Olie noteerde dinsdag in het groen. Een augustus-future West Texas Intermediate steeg 0,3 procent tot 74,10 dollar.

Bedrijfsnieuws

The Financial Times meldde dinsdag dat 21st Century Fox voorbereidingen treft om het overnamebod van Comcast op Sky te overtreffen. Comcast noteerde in de elektronische handel voorbeurs 0,6 procent hoger, terwijl 21st Century Fox 0,4 procent steeg.

PepsiCo steeg voorbeurs met 2,9 procent, na sterke kwartaalcijfers. De frisdrankgigant boekte in het tweede kwartaal een nettowinst van 1,82 miljard dollar, ofwel 1,28 dollar per aandeel, op een omzet van ruim 16 miljard dollar. De aangepaste winst bedroeg 1,61 dollar per aandeel, terwijl analisten rekenden op 1,53 dollar per aandeel.

Tesla heeft volgens persbureau Bloomberg plannen voor een fabriek in China met een productiecapaciteit van 500.000 auto's per jaar. Het aandeel steeg 2,7 procent.

JP Morgan, CitiGroup en Wells Fargo komen vrijdag met kwartaalresultaten. JP Morgan noteerde vorobeurs vlak, evenals Citi, terwijl Wells Fargo 0,2 procent daalde.

Urban Outfitters en Nordstrom stonden voorbeurs onder druk na adviesverlagingen van KeyBank Capital. Urban Outfitters daalde 0,8 procent, terwijl Nordstrom 1,1 procent verloor.

Amazon.com is van plan in Canadese Ottawa een distributiecentrum te bouwen, waarbij 600 banen worden gecreëerd. Het aandeel noteerde voorbeurs 0,1 procent lager.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot maandag 0,9 procent hoger op 2.784,17 punten. De Dow Jones index eindigde 1,3 procent in het groen op 24.776,59 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,9 procent tot 7.756,20 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

July 10, 2018 08:54 ET (12:54 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.