*

Nieuws Buitenland

Olie vijf procent goedkoper

woensdag 11 juli 2018 20:23

Handelaren vrezen Trump en Libië.

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs ging woensdag hard onderuit, op berichten over terugkerend olie-aanbod uit Libië en toenemende zorgen over de gevolgen van een escalerende handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China.

Een augustusfuture voor een vat ruwe olie noteerde 4,9 procent lager op 70,62 dollar op de New York Mercantile Exchange, een half uur voor de dagelijkse 'settlement'. Een septemberfuture Brent-olie daalde zelfs 6,3 procent in waarde tot 74,10 dollar per vat.

Een daling van de Amerikaanse olievoorraden in de afgelopen week kon de zorgen niet wegnemen over een waarschijnlijke toename van de olie-export door Libië en mogelijk lagere mondiale vraag door het handelsconflict tussen Amerika en China.

"Marktspelers neemn winst na berichten over de terugkeer van Libische ruwe olie", in combinatie met mogelijke vrijstellingen voor Amerikaanse sancties op Iraanse olie en hernieuwde vrees voor de wereldhandel, zei analist Phil Flynn van Price Futures Group.

Ook wordt er gespeculeerd dat de Amerikaanse president Donald Trump "er bij Rusland op zal hameren om meer olie te produceren" en zo de olieprijs te laten dalen. Daarom zoeken oliehandelaren nu dekking, zei Flynn.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

July 11, 2018 14:23 ET (18:23 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.