*

Nieuws Buitenland

Wall Street op weg naar hogere opening

donderdag 12 juli 2018 15:05

Hoop op bilaterale handelsdeal VS en China

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen donderdag af op een hogere start, na het verlies van woensdag, op de hoop dat de Amerikanen en Chinezen terugkeren naar de onderhandelingstafel om een handelsoorlog af te wenden.

Een aanhoudend hoog inflatiecijfer hielp de beurzen verder omhoog.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden een half uur voor de opening tot 0,6 procent in het groen. De Dow Jones index koerst af op een stijging van 0,8 procent of 200 punten bij opening.

"Amerikaanse futures en de Europese beurzen staan hoger op de hoop dat de onderhandelingen tussen China en de Verenigde Staten over het handelsbeleid spoedig op een hoger niveau worden hervat", zei marktanalist Naeem Aslam van Think Markets.

"De hoop is dat China en de VS de kwestie kunnen oplossen met een bilaterale overeenkomst. Maar de onzekerheid rond de kwestie heeft zich verankerd. Het treurige is dat geen van de partijen nog bereid is om de handdoek in de ring te gooien, waardoor ik denk dat er nog geen oplossing in zicht is", aldus Aslam.

Handelaren keken ook naar inflatiecijfers, die een indicatie kunnen geven van het rentebeleid van de Federal Reserve. De consumentenprijzen stegen in juni met 0,1 procent, wat iets minder was dan de verwachte 0,2 procent, maar toch een inflatiecijfer van 2,9 procent op jaarbasis opleverde. Dit is het hoogste niveau in zes jaar tijd. De kernprijzen, zonder voeding en energie, stegen 0,2 procent.

Het hoge inflatiecijfer kan de verwachting van een vierde renteverhoging door de Federal Reserve dit jaar versterken.

Het aantal nieuwe aanvragen van een werkloosheidsuitkering daalde met 18.000 tot 214.000, dichtbij de laagste niveaus in bijna vijftig jaar tijd.

Woensdag deed Wall Street een stap terug, na vier dagen van koerswinsten. Vrees voor een volledige handelsoorlog tussen de twee grootste economie├źn in de wereld drukte de afgelopen maanden op de aandelenmarkten, hoewel analisten erop wijzen dat de markten tamelijk veerkrachtig zijn gebleken.

De olieprijs steeg, na de sterke daling van woensdag. Een augustus-future West Texas Intermediate kostte 1,6 procent meer op 70,88 dollar, terwijl een september-future Brent 1,6 procent duurder werd op 74,57 dollar.

Woensdag daalde de olieprijs met ongeveer 5 procent, door hernieuwde vrees voor de gevolgen van een escalerende handelsoorlog voor de mondiale economische groei.

De euro/dollar was stabiel op 1,1676. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1679 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1674 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Softwarebedrijf CA stond 18,5 procent hoger in de handel voorbeurs, nadat chipfabrikant Broadcom woensdagavond bevestigde dat het CA overneemt voor 44,50 dollar per aandeel. Het aandeel Broadcom leverde 7,8 procent in.

De koers van het aandeel Sky liep donderdag 2,8 procent op nadat Comcast zijn bod op de Sky ook heeft opgetrokken, nu naar 14,75 Britse pond. Woensdag meldde 21st Century Fox al een hoger bod, maar daar ging Comcast nu met 0,75 pond overheen. Comcast lijkt vlak te openen.

Twitter stond 2,9 procent hoger in de elektronische handel voorbeurs, nadat het aandeel de voorgaande drie sessies juist 6 procent inleverde. Beleggers waren ongerust over het plan van het socialemediabedrijf om de aantallen volgers van Twitter-gebruikers op te schonen voor nepaccounts. Een analist van MKM Partners was echter positief over de stap, die ook laat zien dat Twitter beter wordt in het toepassen van kunstmatige intelligentie, wat belangrijk is voor de perspectieven van het bedrijf op de langere termijn.

Slotstanden

De S&P 500 index sloot woensdag 0,7 procent lager op 2.774,02 punten, de Dow Jones index leverde 0,9 procent in tot 24.700,45 en de Nasdaq index zakte 0,6 procent tot 7.716,61.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

July 12, 2018 09:05 ET (13:05 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.