*

Nieuws Buitenland

Wall Street beweegt richting hoger slot

donderdag 12 juli 2018 21:29

Markt hervat opwaartse trend.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen noteerden donderdag pakweg een half uur voor de slotbel hoger.

De toonaangevende S&P 500 index steeg 0,7 procent tot 2.794,71 punten, de Dow Jones index won 0,9 procent op 24.910,52 punten en de Nasdaq noteerde 1,2 procent hoger op 7.811,21 punten.

De Amerikaanse aandelenmarkten hervatten de recente opwaartse trend, nadat die woensdag werd onderbroken door een hernieuwde intensivering van handels- en politieke geschillen tussen Washington en de rest van de wereld. Berichten dat Amerikaanse en Chinese functionarissen open staan voor een hervatting van de handelsbesprekingen, wat zou kunnen resulteren in een bilaterale oplossing van het handelsgeschil, stuwde donderdag de risicobereidheid in de markt.

Woensdag werd de opwaartse trend na vier opeenvolgende handelsdagen van winsten doorbroken door een verkoopgolf, nadat de regering van president Donald Trump plannen aankondigde om over nog eens 200 miljard dollar aan Chinese importgoederen tarieven te gaan heffen.

"De Europese en Amerikaanse markten staan hoger in de hoop dat de handelsbesprekingen tussen China en de Verenigde Staten binnenkort naar een hoger niveau worden getild", zei marktanalist Naeem Aslam van ThinkMarkets.

Op macro-economisch vlak werd bekend dat de consumentenprijzen in de Verenigde Staten in juni verder zijn opgelopen. De consumentenprijzen stegen in juni op maand- en jaarbasis met 0,1 procent en 2,9 procent.

"Behalve de meer volatiele subcategorieën is het algemene beeld er ééń waarin vrijwel in alle facetten van de economie prijsdruk begint te ontstaan", zei econoom Eric Winograd van AllianceBernstein. "Er zullen nog steeds maandelijkse schommelingen zijn, maar over het algemeen is de verdeling van de prijsstijgingen evenwichtiger dan lange tijd. Dat is een bewijs dat sterke economische prestaties na verloop van tijd tot hogere prijzen leiden", voegde hij toe.

Het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten zijn in de week eindigend op 7 juli gedaald met 18.000 af tot 214.000 aanvragen, tegenover 232.000 eerste aanvragen een week eerder.

Een augustusfuture voor een vat ruwe olie sloot donderdag 0,1 procent lager op 70,33 dollar op de New York Mercantile Exchange.

De euro/dollar noteerde op 1,1671. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,1678 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1673 op de borden.

Op macro-economisch vlak staan vrijdag in de Verenigde Staten een tweetal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen handelsdata over de maand juni, gevolgd door het consumentenvertrouwen, gemeten door de universiteit van Michigan, van mei.

Bedrijfsnieuws

CA noteerde 18,3 procent hoger, nadat chipgigant Broadcom woensdag laat bevestigde het softwarebedrijf over te nemen voor 44,50 dollar per aandeel. Broadcom verloor 13,8 procent.

Comcast noteerde 1,8 procent lager, terwijl 21st Century Fox 0,8 procent daalde. Comcast heeft zijn bod op Sky verhoogd naar 14,75 Britse pond. Woensdag meldde 21st Century Fox al een hoger bod, maar daar ging Comcast nu met 0,75 pond overheen.

Twitter steeg 3,3 procent, nadat het aandeel de voorgaande drie sessies juist 6 procent inleverde. Beleggers waren ongerust over het plan van het socialemediabedrijf om de aantallen volgers van Twitter-gebruikers op te schonen voor nepaccounts

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

July 12, 2018 15:29 ET (19:29 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.