*

Nieuws Buitenland

Wall Street koerst af op licht lagere opening

woensdag 18 juli 2018 14:53

Weer ogen gericht op Jerome Powell.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan woensdag waarschijnlijk een licht lagere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index en de Dow Jones-index noteren 0,1 procent lager. De futures op de Nasdaq index staan 0,2 procent lager.

Vanmiddag zijn de ogen gericht op Fed-topman Jerome Powell, die een speech houdt voor het Huis van Afgevaardigden.

Gisteren zei Powell voor de Senaat dat er zowel risico's kleven aan te langzaam de rente verhogen als dit te snel te doen, wat impact zal hebben op de economische groei en de inflatie niet daar zal brengen waar de Fed deze wil zien.

Het aantal in aanbouw genomen woningen in de Verenigde Staten is in juni flink gedaald. Dit bleek woensdag uit cijfers van de Amerikaanse overheid. Het aantal in aanbouw genomen woningen daalde vorige maand met 12,3 procent op maandbasis tot een voor seizoensinvloeden aangepast geannualiseerd aantal van 1,173 miljoen stuks. Er werden vooraf op een geannualiseerde basis 1,32 miljoen in aanbouw genomen woningen verwacht tegen 1,337 miljoen een maand eerder, een afname met 2,2 procent.

In de Verenigde Staten volgen later vandaag data over de wekelijkse olievoorraden. Vanavond publiceert de Federal Reserve zijn Beige Book.

Dinsdag sloten de Amerikaanse aandelenindices hoger. De Nasdaq sloot zelfs op een recordstand, geholpen door Amazon.com

In Aziƫ sloten de beurzen vanochtend hoger. Alleen de Hang Seng index in HongKong sloot in het rood.

De olieprijzen koersten licht lager. Een september-future West Texas Intermediate stond 0,6 procent lager op 66,75 dollar, terwijl een september-future Brent 0,8 procent goedkoper werd op 71,60 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1610. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1664 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Vanavond nabeurs publiceren Alcoa, eBay, IBM en American Express cijfers over het tweede kwartaal.

Morgan Stanley heeft over het afgelopen kwartaal een hoger dan verwachte winst per aandeel geboekt. De winst per aandeel van de Amerikaanse zakenbank kwam uit op 1,30 dollar, tegenover 0,87 dollar een jaar geleden. De FactSet consensus voor de wpa was 1,11 dollar. In reactie steeg het aandeel Morgan Stanley in de elektronische handel van Wall Street voorbeurs 3 procent.

Google kan een fikse boete van de Europese Unie tegemoet zien. Dit meldde persbureau Bloomberg woensdag op basis van een bron die bekend zou zijn met de besluitvorming van de EU. Het zou gaan om een boete van 4,3 miljard euro die verband houdt met misbruik van zijn dominantie positie met het mobiele besturingssysteem Android. De koers van moederbedrijf Alphabet stond desondanks 1 procent hoger in de elektronische handel voorbeurs.

Texas Instruments neemt afscheid van zijn CEO Brian Crutcher, nadat deze is opgestapt vanwege het overtreden van gedragsregels. Crutcher wordt vervangen door Rich Templeton, die inmiddels veertien jaar aan de onderneming is verbonden. Texas Instruments maakte ook resultaten bekend. Over het tweede kwartaal werd een 9 procent hogere omzet gerealiseerd van 4,0 miljard dollar, hetgeen leidde tot een winst per aandeel 1,40 dollar. In de elektronische handel voorbeurs won het aandeel 1 procent in.

Slotstanden

De Dow Jones index sloot dinsdag 0,2 procent hoger op 25.119,89 punten, de breder samengestelde S&P 500 index won 0,4 procent op 2.809,55 punten en techbeurs Nasdaq werd 0,6 procent duurder op 7.855,12 punten. Daarmee eindigde de Nasdaq op de hoogste stand ooit, mede te danken aan de koerswinst van internetgigant Amazon.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

July 18, 2018 08:53 ET (12:53 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.