*

Nieuws Buitenland

Valuta: handelsconflict blijft domineren

maandag 23 juli 2018 08:57

ECB-rentebesluit tevens punt van focus.

(ABM FN-Dow Jones) Het Amerikaans handelsconflict met de Europese Unie en China zal naar verwachting de handelsweek blijven domineren. Dit zei valutaspecialist Teeuwe Mevissen van Rabobank maandag tegen ABM Financial News.

De specialist spreekt van een handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China en een conflict tussen Washington en Brussel, die de potentie heeft te veranderen in een oorlog. "Jean-Claude Juncker, de voorzitter van de Europese Commissie, maakt deze week zijn opwachting in Washington en hij zal er alles aandoen om te voorkomen dat Trump importheffingen zal implementeren op Europese auto's", aldus Mevissen.

Daarnaast kijkt de specialist uit naar de Duitse Ifo-index woensdag en het rentebesluit van de Europese Centrale Bank een dag later, hoewel de specialist daar geen verrassingen voorziet, aangezien de centrale bank tijdens zijn laatste beleidsvergadering openheid van zaken heeft gegeven over het beleid tot juni komend jaar.

De Brexit zal volgens de specialist de komende week vanwege de zomerperiode minder op de voorgrond staan, waarbij de euro waarschijnlijk rond de 0,89 zal blijven schommelen ten opzichte van de pond.

Mevissen verwacht dat de euro ten opzichte van de dollar licht zal wegzakken van zijn huidige niveau. Voor de komende maand verwacht hij dat de Europese munt tegenover de dollar naar de 1,16 zal bewegen en voor de komende twaalf maanden verwacht hij dat de euro zal wegzakken richting de 1,12.

De euro noteerde maandagochtend ten opzichte van de dollar op 1,1725, terwijl de Europese munt tegenover de Japanse yen op 130,12 noteerde en ten opzichte van het Britse pond op 0,8926 noteerde. De dollar noteerde ten opzichte van het pond op 0,7611, terwijl de greenback tegenover de yen op 111,00 noteerde.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

July 23, 2018 02:57 ET (06:57 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.