*

Nieuws Buitenland

Teleurstellende resultaten Novisource

vrijdag 24 augustus 2018 09:42

Herstel in tweede jaarhelft verwacht.

(ABM FN-Dow Jones) Novisource heeft in de eerste zes maanden van dit jaar de omzet zien dalen, waarbij de marges onder druk stonden en de kosten stegen. Dit maakte de onderneming vrijdagochtend bekend.

Novisource sprak van teleurstellende resultaten. "De begin dit jaar aangekondigde verkoop van de onderneming, alsmede de directie en managementwisselingen hebben een negatief effect gehad op zowel marge als kosten", aldus de onderneming.

De verkoop van de contracting activiteiten werd eind juni gerealiseerd en tevens werd besloten om de verkoop van de consultancy activiteiten van Novisource en Opdion te staken. Het bedrijf wil zich weer focussen op deze consultancy activiteiten.

Novisource wil in de komende maanden de kernactiviteiten versterken, waarbij de nadruk moet liggen op autonome groei en interne optimalisatie. "Daarnaast zal de strategische positionering van Novisource nader worden uitgewerkt, waarbij de eerste optie momenteel is het voortzetten van de Novisource activiteiten buiten de beurs", aldus het bedrijf.

In het afgelopen halfjaar daalde de omzet op jaarbasis met 8 procent tot 9,7 miljoen euro, terwijl het recurrente bedrijfsresultaat (REBITDA) terugliep van 0,9 miljoen tot krap 0,4 miljoen euro.

Onder de streep restte een nettowinst van 545.000 euro. Dit was meer dan de 428.000 euro een jaar eerder. Het resultaat in het afgelopen halfjaar is inclusief de kosten die gemaakt zijn voor het inmiddels gestopte verkooptraject, advieskosten inzake strategische heroriƫntatie. Maar ook inclusief de bate inzake de verkoop van de contracting activiteiten en de vrijval van de earn-out reservering met betrekking tot Opdion.

Outlook

Door de hernieuwde focus op de kernactiviteiten verwacht Novisource voor deze activiteiten een herstel van het operationele resultaat in de tweede helft 2018. Voor geheel 2018 mikt het bedrijf op een recurrente EBITDA van 0,6 miljoen tot 0,95 miljoen euro.

Het aandeel Novisource koerste vrijdagochtend 2,9 procent hoger op 1,08 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

August 24, 2018 03:42 ET (07:42 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.