*

Nieuws Buitenland

Wall Street stevent af op hoger slot

woensdag 29 augustus 2018 21:31

Nasdaq en S&P 500 opnieuw op recordstanden.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen noteerden woensdag ongeveer een half uur voor de slotbel in de plus.

De toonaangevende S&P 500 index steeg 0,6 procent tot 2.914,98 punten, de Dow Jones index won 0,3 procent op 26.132,80 punten en de Nasdaq noteerde 1 procent hoger op 8.110,91 punten.

Wall Street stevent af op een vierde opeenvolgende dag van winsten, waarbij de S&P en Nasdaq voor de derde achtereenvolgende dag records neerzetten. Goede macrocijfers, het handelsakkoord tussen de VS en Mexico en meevallende bedrijfscijfers zorgen voor positieve stemming onder beleggers. Wel zijn de handelsvolumes laag, omdat veel handelaren op vakantie zijn.

De Verenigde Staten en Mexico sloten maandag een akkoord, waarmee de Noord-Amerikaanse vrijhandelsovereenkomst wordt herzien. De markt hoopt erop dat Canada zich bij het akkoord zal aansluiten en dat ook de impasse in het handelsconflict met China weldra doorbroken wordt.

"De markten blijven opgetogen over het akkoord dat de VS en Mexico hebben gesloten", stelde analist David Madden van CMC Markets. "Dat Canada zich mogelijk spoedig aansluit bij het akkoord, draagt bij aan het positieve sentiment".

Op macro-economische vlak werd voorbeurs bekend dat de Amerikaanse economie in het tweede kwartaal van 2018 harder is gegroeid dan eerder gemeld. Uit een tweede raming van de Amerikaanse overheid bleek dat de grootste economie ter wereld in het afgelopen kwartaal met 4,2 procent is gegroeid, terwijl bij een voorlopige raming nog werd uitgegaan van een groei van 4,1 procent. Ook voor het eerste kwartaal werd de groei licht opwaarts bijgesteld.

"Het plaatje blijft hetzelfde: een sterk tweede kwartaal", zei marktanalist Philip Marey van Rabobank. "Het belangrijkste is dat de consumptie sterk blijft en dat de bedrijfsinvesteringen zijn gestegen, wat wijst op een positieve impact van de belastingverlagingen en deregulering."

Vorige week zijn in de Verenigde Staten 1,7 procent minder hypotheken verkocht ten opzichte van een week eerder. De marktindex daalde van 349,9 naar 344,0.

Aanstaande woningverkopen in de Verenigde Staten daalden vorige maand. Op maandbasis daalden de aanstaande huizenverkopen vorige maand met 0,7 procent. De verkoopindex kwam daarmee uit op 106,2.

Olie noteerde woensdag in het groen. Een oktober-future West Texas Intermediate steeg 1,6 procent tot 69,62 dollar, terwijl een oktober-future Brent 1,7 procent duurder werd op 77,59 dollar. De voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten zijn vorige week gedaald, zo bleek woensdag uit cijfers van de Energy Information Administration. In de week eindigend op 24 augustus daalden de olievoorraden met circa 2,6 miljoen vaten tot 405,8 miljoen vaten.

De euro/dollar noteerde op 1,1662. Bij het sluiten van de beurzen in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1694 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1696 op de borden.

Bedrijfsnieuws

BOX daalde 10,4 procent. Het concern gaf dinsdag laat een teleurstellende outlook af.

Tilray won 17,1 procent. De cannabisproducent realiseerde het afgelopen kwartaal een verdubbeling van de omzet.

Campbell Soup noteerde vrijwel onveranderd, nadat de New York Post meldde dat de fabrikant deze week waarschijnlijk zal aankondiging niet langer open te staan voor biedingen. De krant meldde eind juni dat Kraft Heinz zijn oog zou hebben laten vallen op Campbell.

Dick's Sporting Goods daalde 3,3 procent, na teleurstellende omzetcijfers. De keten van sportwinkels boekte over het tweede kwartaal een winst van 1,20 dollar per aandeel. Vooraf geraadpleegde analisten rekenden op een winst van 1,06 dollar per aandeel.

American Eagle verloor 7,4 procent, ondanks de identieke omzet het afgelopen kwartaal met 9 procent steeg, terwijl analisten rekenden op een stijging van slechts 6,4 procent. De outlook van het concern voor het hele boekjaar stelde echter teleur.

Tesla daalde 2,4 procent, vanwege de voortdurende twijfel in de markt over het leiderschap van CEO Elon Musk. De Chinese concurrent Nio zal spoedig een notering krijgen op de Amerikaanse beurs. Via deze weg wil de Chinese fabrikant 1,5 miljard dollar ophalen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

August 29, 2018 15:31 ET (19:31 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.