*

Nieuws Buitenland

Wall Street stevent af op licht lagere opening

donderdag 30 augustus 2018 14:58

Beleggers lijken gas terug te nemen.

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street stevent donderdag op een licht lagere opening af. Futures op de toonaangevende S&P 500 index stonden 0,1 procent lager.

De S&P 500 en de Nasdaq wisten woensdag opnieuw records neer te zetten. Dat was voor de vierde achtereenvolgende dag. De Dow Jones eindigde op de hoogste stand sinds 1 februari van dit jaar, terwijl de Nasdaq de beste augustusmaand kent sinds het jaar 2000.

"Het nieuws van de financiële markten is zelfs beter dan verwacht. Voor degenen die een fortuin hebben gemaakt, of voor degenen van wie de pensioenplannen beter presteren dan ze ooit hadden verwacht, meer goed nieuws komt eraan!", schreef de Amerikaanse president Donald Trump donderdag op Twitter.

Analisten van Raymond James denken ook dat er voor de beleggers nog meer in het vat zit, nu de S&P 500 de afgelopen dagen telkens nieuwe recordstanden laat zien. De index maakte volgens hen hiermee een eind aan een maandenlange zijwaartse beweging. "Het is een duidelijk signaal. Zelfs als de S&P 500 onder de grens van 2.872 punten komt, is er voldoende steun voor een hernieuwde opwaartse beweging".

Na de koersstijgingen van de afgelopen dagen gaan Amerikaanse beleggers mogelijk donderdag toch wat gas terugnemen. Er is weinig richtinggevend nieuws. De handelsvolumes zullen waarschijnlijk opnieuw bescheiden zijn, omdat veel handelaren deze week op vakantie zijn.

Het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten is in de week eindigend op 25 augustus gestegen. De wekelijkse eerste uitkeringsaanvragen namen toe met 3.000 naar 213.000. De verwachting van economen lag op 215.000.

De persoonlijke inkomens en bestedingen van de gemiddelde Amerikaan stegen in juli van dit jaar op maandbasis. De inkomens stegen met 0,3 procent en de uitgaven namen met 0,4 procent toe. Beide cijfers waren in lijn met de verwachtingen .

De PCE kernprijsindex, die de Federal Reserve als één van de graadmeters voor de ontwikkeling van de inflatie gebruikt, steeg in juli op maandbasis met 0,2 procent. In juni was dit 0,1 procent. Op jaarbasis was er sprake van een stijging met 2,0 procent tegen 1,9 procent in juni. Daarmee noteerde de index volgens econoom James Knightley van ING op het hoogste niveau sinds april 2012. De Fed streeft naar een prijsstabiliteit van 2,0 procent.

Kijkend naar alle recente inflatiecijfers, die op 2 procent of meer staan, in combinatie met de "robuust" groeiende Amerikaanse economie, rekent Knightley op een renteverhoging in september en in december.

De euro/dollar noteerde op 1,1690. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar ook op 1,1696 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1703 op de borden.

Olie noteerde donderdag in het groen. Een oktober-future West Texas Intermediate steeg 0,5 procent tot 69,89 dollar, terwijl een oktober-future Brent 0,6 procent duurder werd op 77,93 dollar. De olieprijzen sloten woensdag op de hoogste niveau deze maand, nadat de olievoorraden in de VS vorige week meer daalden dan verwacht.

Bedrijfsnieuws

Salesforce verloor in de elektronische handel voorbeurs 1,8 procent, nadat de outlook voor het derde kwartaal lager was dan verwacht. Het softwarebedrijf presenteerde woensdag nabeurs de tweedekwartaalresultaten.

Campbell Soup stond in de elektronische handel voorbeurs eveneens 1,8 procent lager. De winst over het vierde kwartaal van het gebroken boekjaar was nipt hoger dan verwacht, maar de omzet viel tegen. Daarnaast werd bekend dat het bedrijf zijn internationale activiteiten en zijn diepvriesdivisie wil verkopen. Het wil zich meer richten op verse producten.

Ciena rapporteerde donderdag beter dan verwachte resultaten over het derde kwartaal. Toch verloor het techbedrijf 0,3 procent in de elektronische handel voorbeurs.

Abercrombie & Fitch presenteerde een meevallende aangepaste kwartaalwinst, maar de omzet kwam lager uit dan analisten hadden verwacht. Het aandeel stond in de elektronische handel voorbeurs praktisch onveranderd.

News Corp. noteerde in de elektronische handel voorbeurs 0,4 procent hoger. Een dochteronderneming van het mediabedrijf wil het vastgoedtechnologiebedrijf Opcity kopen voor 210 miljoen dollar.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot woensdag 0,6 procent hoger op 2.914,04 punten. De Dow Jones index eindigde 0,2 procent in het groen op 26.124,57 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 1 procent tot 8.109,69 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

August 30, 2018 08:58 ET (12:58 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.