*

Nieuws Buitenland

Wall Street doet stap terug

donderdag 30 augustus 2018 20:42

Nasdaq blijft dichtbij recordstand.

(ABM FN-Dow Jones) De meeste Amerikaanse aandelenindices stonden donderdag lager, terwijl de kooplust van beleggers wat afzwakte in aanloop naar een lang beursweekend, maar technologiebeurs Nasdaq zocht opnieuw recordniveaus op, na vier recorddagen op rij.

De brede S&P500-index zakte 0,4 procent tot 2910 punten. De Dow Jones-index daalde 0,5 procent en de Nasdaq zakte 0,1 procent.

De Nasdaq is sinds het begin van augustus al 6,4 procent gestegen en de S&P500 staat voor deze maand nog op een winst van 3,8 procent. De stijgingen lijken samen te hangen met ontspanning van de handelsrelaties tussen Amerika en belangrijke handelspartners zoals Mexico, de EU en China.

"Berichten dat de VS en Mexico een voorlopige deal hebben "verlicht een deel van de onzekerheid waar bedrijven mee kampen rond handel en aanvoerketens tussen de twee landen", zei chef portefeuillestrategie Niladri Mukherjee van Merrill Lynch en U.S. Trust. "We denken dat de mogelijkheid dat Canada terugkeert aan de onderhandelingstafel een positief signaal zou zijn voor de vooruitzichten van een completer Noord-Amerikaans handelsakkoord en het beleggersklimaat kan steunen." Elke de-escalatie van vijandelijkheden in de handelsrelaties kan de aandelenmarkt opstuwen, volgens Mukherjee.

In dat kader meldde persbureau Reuters donderdag dat de Amerikaanse president Donald Trump heeft ingestemd met versoepeling van quota op buitenlands aluminium en staal uit sommige landen. Trump kondigde donderdag via Twitter al "meer goed nieuws" aan voor de financiƫle markten.

Ook volgens analisten van Raymond James zit er meer in het vat voor beleggers, nu de S&P500 zijn maandenlange zijwaartse beweging achter zich heeft gelaten met de recente recordreeks.

Ander economisch nieuws leverde donderdag geen verrassingen op. Het aantal nieuwe aanvragen van werkloosheidsuitkeringen steeg afgelopen week nauwelijks en kwam dicht uit bij de verwachtingen, terwijl de consumentenbestedingen zoals verwacht met 0,4 procent stegen in juli.

De euro/dollar deed een stap terug en noteerde op 1,1660. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar ook op 1,1696 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1703 op de borden.

Olie noteerde in het groen, na een daling van de Amerikaanse olievoorraden woensdag. Een oktober-future West Texas Intermediate steeg 1,1 procent tot 70,30 dollar, terwijl een oktober-future Brent 0,9 procent duurder werd op 77,86 dollar.

Bedrijfsnieuws

Salesforce zakte 1,3 procent, nadat de outlook voor het derde kwartaal lager was dan verwacht. Het softwarebedrijf presenteerde woensdag nabeurs de tweedekwartaalresultaten.

Amazon.com won 0,5 procent. Het bedrijf staat op het punt om het tweede Amerikaanse bedrijf na Apple te worden met een marktkapitalisatie van meer dan duizend miljard dollar.

Apple werd zelf 1,7 procent meer waard nadat het concern aankondigde dat op 12 september nieuwe modellen van zijn iPhone zullen worden onthuld. Ook uitspraken van topbelegger Warren Buffett droegen bij aan het positieve sentiment.

Campbell Soup stond 2,3 procent lager na tegenvallende omzetcijfers. Ook wil het bedrijf zijn internationale activiteiten en zijn diepvriesdivisie wil verkopen. De ambitie om een meer op verse voeding gericht bedrijf te worden lijkt te worden verlaten.

Ciena rapporteerde donderdag beter dan verwachte resultaten over het derde kwartaal en won 11 procent.

Signet Jewelers schoot omhoog met 26 procent, na verrassend sterke resultaten en een verhoging van de winstverwachting.

Electronic Arts verloor 9 procent. De gamesproducent stelde de uitgiftedatum van Battlefield V met vier weken uit.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

August 30, 2018 14:42 ET (18:42 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.