*

Nieuws Buitenland

Europese beurzen in de min rond middaguur

dinsdag 4 september 2018 12:17

Handelsgeschillen blijven domineren.

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen noteerden dinsdag rond het middaguur lager.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index verloor dinsdag rond het middaguur 0,5 procent en noteerde daarmee op 380,71 punten. De Duitse DAX moest een verlies van 0,8 procent toestaan op 12.243,05 punten. De Franse CAC 40 noteerde zelfs een min van 1,0 procent op 5.362,32 punten. De Britse FTSE 100 noteerde 0,1 procent lager op 7.499,73 punten.

Het zijn ook dinsdag vooral de handelsgeschillen die de financiële markten domineren, waarvan de discussie tussen de Verenigde Staten en Canada momenteel de belangrijkste lijkt. Morgen hervatten de twee landen hun onderhandelingen over de deelname aan een herziene versie van het zogeheten North American Free Trade Agreement. De Amerikaanse president Donald Trump liet onlangs weten geen noodzaak te zien Canada in dit verdrag op te nemen.

Washington en Beijing boeken ondertussen nauwelijks enige vooruitgang in hun onderlinge besprekingen over het handelsverkeer tussen beide landen.

Italië kan voor nervositeit gaan zorgen in aanloop naar de bekendmaking van de begroting van het land. De zorg leeft dat die begroting de schuldenlast van het land nog verder op laat lopen.

Macro-economisch nieuws was dinsdag tot dusverre dun gezaaid met opgelopen producentenprijzen over juli voor de eurozone. Met een stijging van 4 procent werd de stijging in juni van 3,6 procent ruimschoots overtroffen. De verwachting op jaarbasis lag op 3,9 procent.

In de Verenigde Staten gaat dinsdag de aandacht uit naar twee inkoopmanagersindices voor de Amerikaanse industrie over augustus en de autoverkopen in dezelfde maand.

De ISM-index daalt naar verwachting van 58,1 in juli naar 57,5 voor afgelopen maand. Voor de PMI-index is geen prognose beschikbaar. Deze index kwam in juli uit op 51,3.

De autoverkopen hebben wel een voorspelling meegekregen. Over augustus zijn naar verwachting op een genannualisserde basis 16,8 miljoen auto's van Amerikaanse makelij verkocht tegen 16,77 miljoen in juli.

Verder staat er nog een ontmoeting gepland tussen de Duitse bondskanselier Angela Merkel en de voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker.

Olie noteerde dinsdag in het groen. Een oktober-future West Texas Intermediate steeg 1,9 procent tot 71,11 dollar, terwijl een november-future Brent 1,4 procent hoger bewoog op 79,23 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1564. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1588 en maandag rond tien uur stond er een stand van 1,1616 op de borden.

Bedrijfsnieuws

ING Groep zakte 2,7 procent. De bank trof een schikking met het Openbaar Ministerie voor vier witwaszaken, waarin de bank als verdachte was aangemerkt. ING betaalt in totaal 775 miljoen euro om van de dreiging van een strafproces af te komen.

Philips heeft met een tweetal partijen een langdurige partnerovereenkomst gesloten voor Australië. Philips tekende overeenkomsten met Illawarra Shoalhaven Local Health District en Nepean Blue Mountains Local Health District. Het bedrijf gaf geen financiële details prijs. Het aandeel zakte 0,9 procent.

WPP noteerde 5,4 procent lager. De advertentiegigant boekte over het tweede kwartaal weliswaar zijn eerste omzetgroei in meer dan een jaar tijd op een vergelijkbare basis, maar het concern voorziet een daling van de marges voor het gehele jaar.

De Franse herverzekeraar Scor steeg 8,9 procent tot 38,38 euro na een bod van 43,00 euro per aandeel door de private verzekeraar Covea.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan dinsdag vermoedelijk een hogere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden tot 0,1 procent in het groen.

De Amerikaanse beurzen hielden maandag de deuren gesloten vanwege Labor Day.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

September 04, 2018 06:17 ET (10:17 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.