*

Nieuws Buitenland

Wall Street lager gesloten

woensdag 5 september 2018 22:04

Techsector trekt markt omlaag.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn woensdag lager gesloten.

De toonaangevende S&P 500 index daalde 0,3 procent tot 2.888,61 punten, de Dow Jones index won 0,1 procent op 25.974,99 punten en de Nasdaq sloot 1,2 procent lager op 7.995,17 punten.

De Amerikaanse indexen stonden woensdag onder druk, waarmee de neerwaartse trend van dinsdag werd voorgezet, terwijl de handelsbesprekingen tussen de Verenigde Staten en Canada werden hervat, nadat een akkoord vorige week uitbleef. De handelsbesprekingen werden hervat onder gespannen omstandigheden, nadat de Amerikaanse president Donald Trump gedurende het weekeinde twitterde dat er geen politieke noodzaak is voor deelname van Canada aan een vernieuwde versie van de Noord-Amerikaanse handelsovereenkomst.

De Canadese premier Justin Trudeau herhaalde dinsdag zijn mening dat "geen Nafta beter is dan een slechte Nafta-deal voor Canada en daar blijf ik bij", zei Trudeau.

De onzekerheid over de internationale handel overschaduwt de recente sterke Amerikaanse macro-data. De kwestie ondermijnt het vertrouwen, nadat de Amerikaanse aandelenmarkt de afgelopen weken rond recordniveau's schommelde.

De Nasdaq Composite Index kwam woensdag stevig onder druk te staan, vanwege de getuigenissen op Capitol Hill van social mediagiganten over de kwetsbaarheid voor hacking en datalekken. Twitter CEO Jack Dorsey en Facebook COO Sheryl Sandberg verdedigden hun inspanningen om externe manipulatie op hun social media platforms te voorkomen. De bestuurders verschenen voor een panel van de senaat, dat onderzoek doet naar de rol van social media in de presidentsverkiezingen van 2016.

Op macro-economisch vlak werd woensdag in de Verenigde Staten bekend dat het aantal hypotheekaanvragen in de Verenigde Staten vorige week is gedaald met 0,1 procent. De marktindex daalde van 344,0 naar 343,5.

Het tekort op de Amerikaanse handelsbalans is in juli gestegen met 4,4 miljard dollar op van 45,7 miljard in juni naar 50,1 miljard dollar in juli.

De omstandigheden voor ondernemers in de regio New York zijn in augustus verbeterd ten opzichte van de voorgaande maand. De inkoopmanagersindex steeg van 75 in juli naar 76,5 in augustus.

Een oktoberfuture voor een vat ruwe olie sloot woensdag 1,7 procent, ofwel 1,15 dollar, lager op 68,72 dollar op de New York Mercantile Exchange.

De euro/dollar noteerde op 1,1629. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,1620 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1582 op de borden.

Op macro-economisch vlak staan donderdag in de Verenigde Staten een zestal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen het ADP-banenrapport en de wekelijkse steunaanvragen, gevolgd door een tweetal inkoopmanagersindexen voor de dienstensector. Later op de dag volgen de Amerikaanse fabrieksorders van juli en het wekelijkse olievoorradenrapport van de Amerikaanse Energy Information Adminstration.

Bedrijfsnieuws

De techsector had het woensdag zwaar te verduren. Facebook verloor 2,5 procent, Twitter daalde 6,0 procent en Alphabet, de moedermaatschappij van Google, noteerde 1,1 procent lager.

Workday verloor bijna 8,7 procent, nadat het softwarebedrijf dinsdag laat teleurstellende resultaten rapporteerde. Het concern verhoogde echter zijn subscription-outlook.

RH daalde bijna 13,0 procent, nadat de retailer, voorheen bekend als als Restoration hardware, dinsdag gemengde kwartaalcijfers rapporteerde. Het concern verhoogde daarentegen wel zijn outlook voor het hele boekjaar.

Vera Bradley steeg circa 14,8 procent. Het concern boekte in het tweede kwartaal beter dan verwachte resultaten.

Sangamo Therapeutics verloor 23,8 procent, na de publicatie van teleurstellende onderzoekresultaten voor een medicijn.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

September 05, 2018 16:04 ET (20:04 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.