*

Nieuws Buitenland

BEURZEN Voorzichtige handel op Wall Street

dinsdag 11 september 2018 15:36

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden dinsdag licht lager. De aanhoudende handelsspanningen maakten beleggers voorzichtig. Verder was er weinig richtinggevend nieuws op Wall Street om de koersen richting te geven.

De Dow-Jonesindex stond kort na de openingsbel 0,4 procent lager op 25.765 punten. De bredere S&P 500 daalde 0,3 procent tot 2868 punten. Schermenbeurs Nasdaq leverde 0,4 procent in tot 7889 punten.

De handelsperikelen tussen de Verenigde Staten en China blijven boven de markt hangen, nadat de Amerikaanse president Donald Trump vrijdag met nieuwe heffingen op goederen uit China dreigde, bovenop de eerder aangekondigde tarieven. De vrees bestaat dat de oplopende handelsoorlog tussen beide economische grootmachten negatief uitpakt voor de wereldeconomie en het bedrijfsleven.

Bij de bedrijven stond Tesla wederom in de belangstelling. Topman Elon Musk kondigde aan dat er minder verfkleuren zijn te kiezen voor Tesla's om zo het productieproces simpeler te maken. Het aanbod gaat van zeven naar vijf opties. De twee kleuren die wegvallen kunnen alleen op speciaal verzoek en voor extra kosten geleverd worden. Verder kwam zakenbank Nomura met een afwaardering voor Tesla en een forse verlaging van het koersdoel, vooral vanwege het vreemde gedrag van Musk de afgelopen tijd. Het aandeel verloor 1,8 procent.

Chipbedrijf Integrated Device Technology (IDT) beleefde een flinke koerssprong en steeg ruim 11 procent. Het Californische IDT wordt voor 6,7 miljard dollar in contanten overgenomen door het Japanse chipconcern Renesas. Verder kwam de maker van speakers Sonos met resultaten, de eerste cijferpublicatie van het bedrijf sinds de beursgang begin augustus. De cijfers vielen niet in goede aarde bij beleggers en het aandeel Sonos kelderde 19 procent.

(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)