*

Nieuws Buitenland

Valuta: markt neem afwachtende houding aan

woensdag 12 september 2018 09:52

Centrale banken in focus.

(ABM FN-Dow Jones) Op een afwachtende valutamarkt gaat de aandacht vanaf woensdag uit naar het beleid van de centrale banken.

"Met donderdag de Europese Centrale Bank en de Bank of England met de rentebesluiten en vanavond de publicatie van het Beige Book van de Federal Reserve op de agenda zijn partijen in afwachting van mogelijke afwijkingen in de commentaren ten opzichte van eerdere uitspraken", aldus valutaspecialist Georgette Boele van ABN AMRO woensdag tegen ABM Financal News.

De Bank of Engeland laat de rente naar verwachting ongemoeid, maar de verhouding in het stemgedrag kan wel een indicatie geven voor de termijn waarop een rente-aanpassing wel kan plaatsvinden. Ook de ECB laat de rente naar verwachting intact. Ten aanzien van het Beige Book zal gelet worden op indicaties van een vertraging in de economie.

"Daarnaast moet de ECB nog met economische voorspellingen naar buiten komen. In het Verenigd Koninkrijk spelen de Brexit-onderhandelingen een dominantere rol dan het rentebesluit. De vooruitzichten voor een gunstige afloop zijn niet verslechterd, maar de risico's aan de onderkant zijn nog lang niet weg", aldus de valutaspecialist.

Boele wees woensdag nog op de kans dat Hongarije zijn stemrecht kwijtraakt in de Europese Unie. Het land is een zekere dwarsligger binnen de EU en heeft weinig bewezen oog voor de democratische grondbeginselen. In Straatsburg wordt daar vandaag gestemd over een gedeeltelijk schorsing van het land als lid.

Tenslotte stipte Boele nog even de koers van de euro ten opzichte van de Zwitserse frank aan: "Die daalt, nadat de Zwitserse munt de afgelopen tijd aan kracht won. Het vermoeden is dat de centrale bank van Zwitserland bij een te dure munteenheid weer ingrijpt om deze stijgende trend een halt toe te roepen", aldus Boele.

Woensdag wordt de macro-economische agenda nog verder gevuld met de industriƫle productie van Italiƫ en de eurozone over juli, de producentenprijsindex van de Verenigde Staten over augustus en de wekelijkse olievoorraden.

De euro kostte woensdag 1,1587 dollar, een daling met 0,1 procent. De Europese munt noteerde 0,8907 Britse pond, nadat vorige week nog 0,90 Britse pond op de borden stond. De euro kostte 1,1288 Zwitserse frank. Op 7 september werd met circa 1,12 frank het laagste punt voor de euro ten opzichte van de frank in een jaar tijd genoteerd.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

September 12, 2018 03:52 ET (07:52 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.