*

Nieuws Buitenland

Wall Street koerst af op licht lagere opening

woensdag 12 september 2018 15:02

Markt in afwachting presentatie Apple.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen woensdag af op een licht lagere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,1 procent in het rood.

Daarmee lijkt Wall Street de opwaartse trend van dinsdag voort te gaan zetten, ondanks de aanhoudende zorgen over de internationale handelsrelaties.

"De handelsspanningen zijn wederom licht gestegen, na de aankondiging van China dat het toestemming vraagt van de Wereldhandelsorganisatie om volgende week sancties tegen de Verenigde Staten op te leggen", zei marktanalist David Madden van CMC Markets. "Daarnaast beschuldigde Beijing de Verenigde Staten ervan zich niet te houden aan een uitspraak met betrekking tot dumpingheffingen in 2013", voegde hij toe. "Daarnaast circuleren berichten dat de Chinese overheid de toekenning van vergunningsaanvragen van Amerikaanse bedrijven, die actief zijn in China, heeft uitgesteld, wat wordt gezien als een manier om president Trump terug te pakken", aldus Madden.

Voorbeurs werd op macro-economisch vlak bekend dat de Amerikaanse producentenprijzen in augustus op maandbasis zijn gedaald met 0,1 procent, terwijl vooraf geraadpleegde economen rekenden op 0,2 procent, een maand eerder was sprake van een ongewijzigd prijsniveau.

Het aantal hypotheekaanvragen in de Verenigde Staten is vorige week met 1,8 procent gedaald. De marktindex daalde van 343,5 naar 337,4.

Later op de dag volgt het meest recente olievoorradenrapport van de Amerikaanse Energy Information Administration en vanavond is de Federal Reserve aan zet met het Beige Book. De producentenprijzen bleken in augustus licht gedaald, terwijl op een stijging was gerekend.

St. Louis Fed-voorzitter James Bullard geeft woensdag in Chicago een speech, terwijl Federal Reserve gouverneur Lael Brainard in Detroit een praatje houdt.

De euro/dollar noteerde op 1,1592. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1583 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1606 op de borden.

Olie noteerde woensdag tot 1,0 procent hoger. Dinsdag steeg de olieprijs 2,5 procent.

Bedrijfsnieuws

Apple noteerde in de elektronische handel voorbeurs 0,4 procent hoger. Het techbedrijf presenteert woensdagavond in het Steve Jobs theater in Cupertino nieuwe versies van de iPhone. Dit jaar zijn het er drie. Bovendien komt de techreus met nieuwe versies van zijn Apple Watch en wellicht nieuwe iPads en Macs.

WellCare Health Plans verloor 0,5 procent, ondanks het nieuws dat de zorgverlener in de S&P 500 opgenomen zal worden. Het concern vervangt XL Group, dat word overgenomen door de Franse verzekeraar AXA. In het aandeel XL Group was voorbeurs nog geen handel.

T-Mobile US en Sprint noteerden respectievelijk 0,4 procent hoger en 0,5 procent lager. De Federal Communications Commission heeft zijn review van de geplande fusie tussen de twee telecombedrijven even stilgelegd.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag 0,4 procent hoger op 2.887,89 punten. De Dow Jones index eindigde 0,4 procent in het groen op 25.971,06 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,6 procent tot 7.972,47 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

September 12, 2018 09:02 ET (13:02 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.