*

Nieuws Buitenland

Wall Street sluit lager

woensdag 12 september 2018 22:22

Nieuwe iPhone-modellen maken weinig indruk.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse aandelenbeurzen bleven woensdag dichtbij huis, nadat Apple zijn nieuwe iPhone-modellen presenteerde, voortbordurend op de X-serie van vorig jaar.

De S&P500-index sloot vrijwel vlak op 2.888,92 punten. Technologiebeurs Nasdaq daalde 0,2 procent en de Dow Jones-index kon 0,1 procent bijschrijven.

De bredere indices S&P500 en Nasdaq gingen maandag en dinsdag nog omhoog, na vier dagen op rij met dalingen vorige week.

Apple onthulde woensdag zijn iPhone XS en XS Max met verlengde batterijduur en duale SIM. Voor China is een speciaal model ontwikkeld met twee aparte SIM-kaarten, wat erop wijst dat Apple er alles aan doet om concurrerend te blijven in het land, dat tot de meest begeerde markten ter wereld behoort voor smartphonemakers. De nieuwe productlijn kon het aandeel Apple niet in de lift zetten. Apple noteerde 1,0 procent lager.

Aan het front van het handelsklimaat hebben de Verenigde Staten hernieuwde gesprekken aangeboden aan China nadat onderhandelingen vorige maand eindigden zonder resultaat, schreef The Wall Street Journal woensdag. De regering-Trump zou China nog een kans willen geven om een nieuw handelsverdrag overeen te komen, voordat de Amerikanen doorzetten met hun plan om meer importtarieven op Chinese goederen te heffen.

Op economisch gebied werd beken dat de inkoopkosten van Amerikaanse goederen en diensten in augustus zijn gedaald. Dit was de eerste daling in anderhalf jaar en lijkt te wijzen op een verzwakking van de recent opgelopen inflatie.

Volgens het Beige Book van de Fed groeide de Amerikaanse economie vorige maand in een gematigd tempo, hoewel er sprake was van afzwakkende groei in sommige districten. Er worden projecten uitgesteld door zorgen over het handelsklimaat en gebrek aan geschoolde arbeid.

De recente verkoopdruk op de aandelenbeurzen gaat niet gepaard met een andere toon in de markt, zei analist J.J. Kinahan van TD Ameritrade. "De cijfers blijven wijzen op een sterke economie."

Wel vertoont de technologiesector volgens hem wat barstjes. "Met de hoge waarderingen van technologie-aandelen, zal elke misstap leiden tot grote dalingen in individuele posities." Bewegingen van 5 tot 10 procent kunnen makkelijk voorkomen, voegde Eric Aanes van Titus Wealth Management daaraan toe.

De euro/dollar noteerde op 1,1628. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1583 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1606 op de borden.

De olieprijs sloot 1,6 procent hoger op 70,37 dollar in New York. Dit is de hoogste stand sinds 20 juli. Dinsdag steeg de olieprijs al met 2,5 procent. Een novemberfuture Brent-olie sloot op 79,94 dollar, de hoogste stand sinds 23 mei.

Bedrijfsnieuws

Apple eindigde 0,8 procent lager, nadat het aandeel in de handel voorbeurs nog op 3 procent winst stond. De presentatie van nieuwe modellen van de iPhone en Apple Watch was voor beleggers niet verpletterend.

Fitbit, dat apparaten voor sporters maakt waarmee de Apple Watch zou kunnen concurreren, verloor 6,9 procent, nadat bleek dat het Apple-horloge zich meer op het meten van lichaamsfuncties gaat richten.

Wellcare Health Plans leverde 1,7 procent in. De zorgaanbieder komt in de S&P500-index, in plaats van XL Group, dat wordt overgenomen door de Franse verzekeringsreus Axa.

T-Mobile US steeg 3,0 procent en Sprint won 3,8 procent. De Federal Communications Commission, die de fusie van de twee moet beooordelen, heeft meer tijd nodig voor de beoordeling van complexe aangeleverde informatie over het beoogde bedrijfsmodel en heeft daarom de klok voor zijn deadline van 180 dagen gepauzeerd.

Micron Technology verloor 4,3 procent, na een adviesverlaging door Goldman Sachs voor makers van geheugenchipmachines. Ook certificaten van ASML, met een beursnotering aan de Nasdaq, leverden 5 procent in.

Snap verloor 7 procent. Een analist van Jefferies verlaagde zijn koersdoel voor het socialemediaplatform van 14 naar 11 dollar, omdat de trend in het aantal gebruikers niet bemoedigend zou zijn.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

September 12, 2018 16:22 ET (20:22 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.