*

Nieuws Buitenland

Wall Street richting hogere opening

vrijdag 14 september 2018 14:55

Consumentenvertrouwen in focus.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures noteerden vrijdag rond het middaguur licht in de plus. De future op de toonaangevende S&P 500 index handelde 0,2 procent hoger op 2.916,20 punten en daarmee is openingsindicatie iets hoger dan eerder vandaag het geval was.

Donderdag sloot Wall Street ook hoger, waarbij de markt de mogelijke handelsbesprekingen tussen de Verenigde Staten en China en de afloop ervan het voordeel van de twijfel gunt, ook al is er nog geen bevestiging vernomen omtrent de daadwerkelijke doorgang van die gesprekken.

Met iets meer vertrouwen in de wereldeconomie sloot Azië de handelsdag vrijdag positief af.

Vanochtend vroeg kwam China met gestegen detailhandelsverkopen over augustus naar buiten. Ook de industriële productie over dezelfde maand zat in de lift. De verschillen op jaarbasis met de stijgingen in juli waren overigens aan de bescheiden kant

De Amerikaanse detailhandelsverkopen over augustus stegen weliswaar, maar bleven met een toename van 0,1 procent wel achter bij de verwachting dat er 0,4 procent zou zijn bijgekomen.

De Amerikaanse importprijzen over augustus hadden nog lastiger: die daalden met 0,6 procent, terwijl er gerekend was op een stijging met 0,3 procent.

In de Verenigde Staten staan er nog drie macropublicaties op de rol, te weten de industriële productie in augustus, de bedrijfsvoorraden over juli en het voorlopige consumentenvertrouwen over september, zoals dat wordt gemeten door de universiteit van Michigan.

De industriële productie loopt naar verwachting met 0,3 procent op tegen een plus van 0,1 procent in juli. De bezettingsgraad stijgt in de voorspellingen licht van 78,1 procent naar 78,2 procent. Het vertrouwenscijfer over september stijgt naar verwachting van 95,3 naar een voorlopige 96,1.

De euro/dollar noteerde op 1,1675. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1707 en donderdag stond er bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen een stand van 1,1692 op de borden.

Olie noteerde vrijdag hoger. Een oktober-future West Texas Intermediate liep 0,4 procent op naar 68,84 dollar, terwijl een november-future Brent 0,1 procent steeg naar 78,27 dollar.

Bedrijfsnieuws

Goldman Sachs gaat enkele zakenbankiers een belangrijke rol in de top van de bank geven. Zij moeten CEO David Solomon helpen om leiding te geven. Het aandeel noteerde in de elektronische handel voorbeurs 0,3 procent hoger.

SpaceX van Elnon Musk, CEO van Tesla heeft, zijn eerste booking voor een vlucht naar de maan binnen. Het aandeel Tesla steeg voorbeurs met 0,1 procent en zag dus kans om wat te herstellenj van de eerdere bescheiden min.

Sears maakte een omzetdaling bekend over de drie maanden die eindigde op 4 augustus. Het aandeel sloot donderdag 9 procent lager. Voorbeurs kwam er 12,4 procent op de koers bij.

Facebook gaat bij foto's en video's factchecks toepassen om zo nepnieuws te ondervangen. Facbooks aandeel won voorbeurs 0,2 procent, iets minder dan eerder op de middag.

Slotstanden

De S&P 500 index sloot donderdag 0,5 procent hoger op 2.904,18 punten, de Dow Jones index won 0,6 procent op 26.145,99 punten en de Nasdaq won zelfs 0,8 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

September 14, 2018 08:55 ET (12:55 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.