*

Nieuws Buitenland

Wall Street koerst af op vlakke opening

vrijdag 21 september 2018 14:51

Indexen bouwen recordstanden uit.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen vrijdag af op een onveranderde opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel vlak.

Daarmee vechten de Amerikaanse aandelenmarkten om de opwaartse trend van een dag eerder vast te houden, gesteund door sterke economische data, die compenseerden voor de escalerende handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China. De Dow en S&P 500 zetten daarbij nieuwe recordniveaus in de boeken.

"De handelstarieven die afgelopen week door beide partijen werden aangekondigd zijn niet zo hard als oorspronkelijk werd vermoed", aldus marktanalist David Madden van CMC Markets. "Met name de Verenigde Staten toonden terughoudendheid, maar dat lag deels ten grondslag aan de behoefte van de regering Trump om nog voldoende munitie over te hebben mocht dit nodig zijn op een later tijdstip", voegde hij toe.

Volgens strateeg Dec Mullarkey van Sun Life Investment reageert de markt echter te laconiek. "Ik denk dat beide landen op ramkoers liggen en dat de kwestie niet snel opgelost zal worden en dat we richting een situatie bewegen waarbij op alle Chinese goederen heffingen worden gezet", zei Mullarkey. "Ik denk dat de markt op dit moment ongelooflijk zelfgenoegzaam is", voegde hij toe.

Op macro-economisch vlak staat vrijdag in de Verenigde Staten de voorlopige samengestelde inkoopmanagersindex voor september geagendeerd.

De euro/dollar noteerde op 1,1769. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1798 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1777 op de borden.

Olie noteerde vrijdag tot 0,8 procent hoger, na het lagere slot donderdag, nadat de Amerikaanse president Donald Trump via Twitter lagere olieprijzen eiste van de OPEC.

Bedrijfsnieuws

Micron Technology noteerde in de elektronische handel voorbeurs 1,8 procent lager, hoewel de fabrikant van halfgeleiders donderdag nabeurs beter dan verwachte resultaten over het afgelopen kwartaal rapporteerde.

Wells Fargo gaat tienduizenden banen schrappen. Dit is het gevolg van de voortdurende transformatie die het bedrijf ondergaat. Het aandeel steeg voorbeurs 0,7 procent.

Het aandeel van cannabisteler Tilray noteerde voorbeurs 25,9 procent lager. Het aandeel heeft een volatiele handelsweek achter de rug. Woensdag steeg het aandeel 38 procent hoger om vervolgens donderdag weer bijna 20 procent in te leveren.

Tesla noteerde voorbeurs 0,2 procent hoger, nadat persbureau Bloomberg donderdag laat bekendmaakte dat Liam O'Connor, een belangrijke verantwoordelijke voor het wereldwijde voorraadbeheer van de fabrikant, is opgestapt.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag 0,8 procent hoger op 2.930,75 punten. De Dow Jones index eindigde 1,0 procent in het groen op 26.656,98 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 1,0 procent tot 8.028,23 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

September 21, 2018 08:51 ET (12:51 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.