*

Nieuws Buitenland

Kleine winst voor Japanse beurs

woensdag 26 september 2018 08:09

TOKIO (AFN) - De Japanse aandelenbeurs is woensdag met een kleine winst geƫindigd. Beleggers hielden de ontwikkelingen rond het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China in de gaten en keken uit naar het rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank, dat later op de dag wordt genomen. Ook elders in het Verre Oosten gingen de belangrijkste beurzen overwegend omhoog.

De Nikkei-index in Tokio sloot 0,4 procent in de plus op 24.033,79 punten. De winst bleef beperkt doordat veel grote bedrijven ex-dividend noteerden. De aandelen van onder andere de automakers Toyota en Nissan en de financiƫle bedrijven Sumitomo Mitsui Financial Group en Mizuho Financial Group gaven geen recht meer op dividend en verloren tot 2,5 procent.

Chipbedrijven als Tokyo Electron zakten na koersverliezen in de Amerikaanse chipsector. Het farmaceutische concern Takeda Pharmaceutical dikte 1,6 procent aan na een adviesverhoging door Daiwa Securities. Suzuki verloor ruim 4 procent na berichten dat de autofabrikant zou hebben gesjoemeld met testgegevens.

In Hongkong werd de handel hervat na een vrije dag en noteerde de Hang Seng-index 1,7 procent hoger. De beurs in Shanghai kreeg er 1,6 procent bij. De All Ordinaries in Sydney kreeg er een fractie bij. In Zuid-Korea was de beurs gesloten vanwege een nationale feestdag.