*

Nieuws Buitenland

Futures wijzen op lagere opening Wall Street

vrijdag 28 september 2018 14:55

Tesla onderuit.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan vrijdag vermoedelijk een vlakke opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden een half uur voor opening tot 0,3 procent in het rood.

Daarmee koersen de drie belangrijkste benchmarks af op solide verliezen op weekbasis, waarbij de Dow de afgelopen handelsweek zijn slechtste week in drie maanden tijd beleefde. De maand september en het derde kwartaal lijken echter met winst te worden afgesloten. De S&P sluit de maand voor de zesde opeenvolgende maand hoger, terwijl het afgelopen kwartaal het beste kwartaal sinds 2013 was voor de index.

Wall Street sloot donderdag hoger, terwijl de markt het commentaar van de Federal Reserve van de voorgaande dag verwerkte. De markt volgde bovendien met argusogen de hoorzitting van Brett Kavanaugh, de kandidaat van president Donald Trump voor het Hooggerechtshof. "De dollar presteerde na de Fed-vergadering van woensdag beter, zelfs terwijl de obligatierendementen daar niet toe in staat bleken", zei marktanalist Michael Hewson van CMC Markets. "De ambiguïteit achter het bericht van de Fed lijkt gemengde signalen richting de markt af te geven over de richting van het rentebeleid van de Federal Reserve, ten opzichte van de gezondheid van de Amerikaanse economie", voegde hij toe.

Op macro-economisch vlak staat vrijdag in de Verenigde Staten nog slechts het consumentenvertrouwen, gemeten door de universiteit van Michigan, van september geagendeerd. De persoonlijke inkomens en uitgaven bleven in augustus in grofweg hetzelfde tempo stijgen. De PCE kernprijsindex, die de Federal Reserve als één van de graadmeters voor de ontwikkeling van de inflatie gebruikt, stond op 2,0 procent.

Olie noteerde vrijdag vlak.

De euro/dollar noteerde op 1,1577. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1625 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1641 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Tesla noteerde in de elektronische handel voorbeurs ruim 12,0 procent lager, na het nieuws donderdag laat dat de Amerikaanse toezichthouder, de Securities and Exchange Commissio, CEO Elon Musk van Tesla aanklaagt vanwege fraude. De klacht, ingediend bij de federale rechtbank in het zuidelijke district van New York, betreft de tweet van Musk enkele weken geleden, waarin hij beweerde dat hij van plan was om het bedrijf van de beurs te halen. Hij meldde tevens de financiering al rond te hebben. "In werkelijkheid had Musk de verkoopvoorwaarden, inclusief de prijs, niet eens besproken, laat staan bevestigd, met welke bron dan ook", luidt de aanklacht. De SEC is van plan om Musk te ontheffen uit zijn functie. De toezichthouder beschuldigt de CEO van fraude. Musk noemde de aanklacht onterecht. "Integriteit is het allerbelangrijkste in mijn leven en de feiten zullen aantonen dat ik deze nooit op enigerlei wijze heb aangetast", aldus de oprichter van Tesla.

J.C. Penney verloor circa 5,8 procent, na het nieuws dat CFO Jeffrey Davis per 1 oktober aftreedt.

BlackBerry daalde voorbeurs 5,0 procent. Het Canadese techbedrijf heeft in het afgelopen kwartaal een lagere omzet behaald dan een jaar eerder, maar onder de streep werden zwarte cijfers geschreven.

Doe-het-zelf-keten Lowe's won 1,1 procent, nadat SunTrust het advies verhoogde naar Kopen en tevens het koersdoel bijstelde van 110 naar 138 dollar.

Applied Optoelectronics verloor 14,5 procent, nadat het concern zijn omzetverwachting voor het derde kwartaal neerwaarts bijstelde.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag 0,3 procent hoger op 2.914,00 punten. De Dow Jones index eindigde 0,2 procent in het groen op 26.439,93 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,7 procent tot 8.041,97 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

September 28, 2018 08:55 ET (12:55 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.