*

Nieuws Buitenland

Wall Street eindigt licht lager

dinsdag 9 oktober 2018 22:14

Beurs is richting kwijt.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn dinsdag licht lager gesloten na een richtingloze handelsdag, terwijl beleggers keken naar de stijgende rendementen op obligaties en wat dat voor de aandelenmarkt kan betekenen.

De S&P500-index sloot 0,1 procent lager op 2.880,35 punten, de Dow Jones-index daalde 0,2 procent tot 26.430,74 en de Nasdaq-index steeg 0,03 procent tot 7.737,80 punten.

De S&P500 zakte dinsdag voor de derde dag op rij onder zijn vijftigdaagse voortschrijdende gemiddelde. Dat is een lijn waar beleggers vaak naar kijken om de beweging van de markt op de korte termijn in te schatten. De index klom er ook weer boven, wat kan wijzen op een steunniveau.

De handel wordt bepaald door de stijgende rentes en rendementen op staatsobligaties, die een indicatie kunnen zijn van een nieuwe fase voor de markt na de economische crisis, nadat de markten jarenlang van extreem lage beleidsrentes konden genieten. Hogere rendementen op risicovrije obligaties concurreren met aandelenmarkten, die risicovoller zijn en die op recordniveaus staan.

Het rendement op een tienjarige Amerikaanse staatslening daalde dinsdag met 3 basispunten tot 3,20 procent, maar bleef dichtbij het hoogste niveau sinds 2011. De obligatiemarkt was maandag gesloten voor de viering van Columbus Day.

Economisch nieuws kwam van het IMF. Het fonds verlaagde zijn groeiverwachting voor dit en volgend jaar met 0,2 procentpunt tot 3,7 procent, wijzend op zwakkere groei in de ontwikkelde economie├źn, een toename van protectionistisch handelsbeleid en een hogere olieprijs.

De oliefutures stegen tot 1,3 procent na waarschuwende woorden van de IEA-directeur Fatih Birol dat de olieprijs in het rode gebied komt waar de dure olie de economie begint te vertragen.

Er zat weinig beweging in de koers van de euro versus de Amerikaanse dollar die rond het slot van Wall Street op 1,1495 bivakkeerde.

Bedrijfsnieuws

Facebook sloot 0,4 procent hoger. Het sociale mediabedrijf kondigde een nieuw videotelefoniesysteem aan voor tablets.

Het aandeel Zynga steeg 12,4 procent, en de handel werd even stilgelegd. De maker van mobiele games uit San Francisco werd volgens Bloomberg gepolst door een ander bedrijf dat games ontwikkelt en dat Zynga wel zou willen overnemen.

Pizzaketen Papa John's klom 9 procent, na een bericht in The Wall Street Journal dat Trian Fund Management een overnamebod overweegt.

Alphabet, het moederbedrijf van Google, daalde 0,9 procent, nadat The Wall Street Journal schreef dat Google dit voorjaar de priv├ęgegevens van honderdduizenden gebruikers van het sociale netwerk Google+ had blootgesteld, maar dat vervolgens niet openbaar maakte uit vrees voor reputatieschade.

American Airlines verloor 6,5 procent, nadat de luchtvaarder een hogere verwachting publiceerde van zijn omzet per passagier in het derde kwartaal.

D.R. Horton daalde 3 procent, na tegenvallende kwartaalcijfers van het bouwbedrijf.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

October 09, 2018 16:14 ET (20:14 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.