*

Nieuws Buitenland

Valuta: dollar verder onder druk

donderdag 11 oktober 2018 09:40

Amerikaanse inflatie in focus.

(ABM FN-Dow Jones) De dollar stond ook donderdag onder druk, na het scherpe commentaar van de Amerikaanse president Donald Trump op het beleid van de Federal Reserve, waarbij hij zich zelfs laatdunkend uitliet over het beleidsorgaan.

"Een dure dollar is niet gunstig voor de exportpositie van de Verenigde Staten", aldus valutahandelaar Stephane van der Meer van valutabroker Ebury donderdag tegen ABM Financial News. "Verder is er een positieve wind in Brexit-land gaan waaien en lijkt het er op dat het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie elkaar beter weten te vinden. Dat is natuurlijk gunstig voor het Britse pond, maar in tweede instantie ook voor de euro", aldus de handelaar.

Van der Meer signaleerde in de voorbije weken dat er zeer veel negatieve verwachtingen in de koers van het Britse pond zijn verwerkt, maar dat de angst voor een harde Brexit wel weg lijkt te ebben. "Daarmee is de euro inmiddels een stuk verder verwijderd van een koers op 0,90 Britse pond", aldus Van der Meer.

De Chinese yuan noteerde nog altijd op het laagste punt van het jaar. Beijing is er alles aan gelegen de munt op peil te houden om een uitstroom aan kapitaal te voorkomen. Eerder deze week liepen de zogeheten yuan lending rates in Hong Kong op van 1,745 procent naar 5 procent, waarmee de overheid volgens analisten een poging leek te doen de druk op de Chinese valuta weg te nemen.

De Franse inflatie over september steeg op jaarbasis in een fractioneel lager tempo dan een maand eerder.

In de Verenigde Staten staan vanmiddag de consumentenprijzen over september en de wekelijkse steunaanvragen voor die week die eindigde op 6 oktober op de agenda.

De verwachting voor de stijging van de consumentenprijzen ligt op maandbasis op 0,2 procent. Dat geldt ook voor de kerninflatie, waarin voedsel - en energieprijzen niet zijn meegenomen. In augustus lagen de stijgingen op respectievelijk 0,2 en 0,1 procent. Op jaarbasis wordt uitgegaan van een stijging van de prijzen met 2,4 procent tegen 2,7 procent een maand eerder. De kerninflatie op jaarbasis komt naar verwachting uit op 2,3 procent tegen 2,2 procent.

Voor de steunaanvragen worden 208.000 aanvragen verwacht. Een week eerder waren dit er 207.000.

De euro noteerde donderdag op 1,1547 dollar, een winst van 0,5 procent. De euro noteerde vrijwel onveranderd ten opzichte van het Britse pond op 0,8748 Britse pond. De dollar steeg 0,1 procent naar 6,9282 Chinese yuan.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

October 11, 2018 03:40 ET (07:40 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.