*

Nieuws Buitenland

Bayer hoger na meevaller in Roundup-zaak

donderdag 11 oktober 2018 14:55

Rechter acht kwade opzet niet bewezen.

(ABM FN-Dow Jones) Het aandeel Bayer steeg donderdag nadat het bedrijf een voorlopige overwinning leek te boeken in zijn beroep tegen een vergoeding voor een tuinman die lymfklierkanker zou hebben gekregen door het gewasbestrijdingsmiddel glyfosaat, ook wel bekend als Roundup.

Het aandeel Bayer steeg donderdag 5 procent in Frankfurt.

In augustus besloot een jury in Californië dat Roundup-producent Monsanto 289 miljoen dollar moet betalen omdat de onkruidverdelger kanker zou hebben veroorzaakt bij de tuinman, Dewayne Johnson. Daarvan was 39 miljoen dollar compensatie en 250 miljoen dollar strafboete. Dat jury-oordeel liet beleggers schrikken omdat dit betekende dat er nog voor miljarden dollars aan vergoedinngen zouden kunnen volgen. Er lopen meer dan 8.700 vergelijkbare claims dat de onkruidverdelger kanker heeft veroorzaakt.

Het Amerikaanse Monsanto werd kort na de jury-uitspraak overgenomen door het Duitse chemieconcern Bayer voor 63 miljard dollar.

Woensdag gaf een rechter in Californië een voorlopige herbeoordeling van de schadevergoeding die Johnson kreeg toegewezen. Volgens de rechter hebben de advocaten van Johnson geen "duidelijk en overtuigend bewijs geleverd van kwaadwilligheid of onderdrukking door Monsanto".

Beleggers en analisten zien dat als een overwinning voor Monsanto. Ondanks de meevaller, waarschuwen beleggers en analisten dat de uitkomst van de juridische strijd nog hoogst onzeker is.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

October 11, 2018 08:55 ET (12:55 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.