*

Nieuws Buitenland

Nasdaq flirt met groen

donderdag 11 oktober 2018 20:10

Dow en S&P beperken verlies.

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street levert ook na de verkoopgolf op woensdag weer in, maar de verliezen zijn een stuk kleiner en techbeurs Nasdaq flirt zelfs met het groen.

Halverwege de handelsdag noteerden de Dow Jones en S&P 500 index circa 0,6 procent lager, terwijl techbeurs Nasdag rond de slotkoers van gisteren handelde.

Marktanalist David Madden van CMC Markets meent dat beleggers nerveus zijn over de relatieve hoge tienjaarsrente in Amerika. Momenteel noteert die op 3,16 procent. Maar ook het feit dat Rome en Brussel op ramkoers lijken te liggen en de moeizame wereldhandelsrelaties drukken het sentiment volgens Madden.

Toch is het glas volgens analisten van KBC halfvol. "De economische groei en de bedrijfsresultaten in het derde kwartaal zijn vrij sterk en de risico's mogen niet overdreven worden." Een correctie lijkt in de ogen van de analisten dan ook overdreven. KBC blijft licht boven de norm belegd in aandelen.

Beleggingsstrateeg Karolina Noculak van Aberdeen Standard Investments meent ook dat er geen reden voor paniek is.

"Onderzoek wijst immers uit dat de aandelenmarkt pas echt geraakt wordt door stijgende yields op obligaties als die in de buurt komen van de 3,5 tot 3,6 procent", aldus Noculak.

Veel zal volgens Aberdeen Standard Investments afhangen van de winstcijfers van bedrijven. Vrijdag trappen een aantal Amerikaanse banken het cijferseizoen officieus af.

"Die cijfers zullen duidelijk maken of deze aandelendip aanhoudt, of slechts een hobbeltje is", denkt Noculak.

De consumentenprijzen in de Verenigde Staten zijn in september van dit jaar verder opgelopen, maar wel minder hard. De consumentenprijzen stegen in september met 0,1 procent, in augustus was dit 0,2 procent op maandbasis. De verwachting lag op een toename van 0,2 procent.

Op jaarbasis bedroeg de inflatie 2,3 procent.

De euro/dollar liep op, naar 1,1584. "President Trump is nog altijd boos op de Federal Reserve omdat deze de rente verhoogt en zo de dollar opdrijft", aldus Madden van CMC Markets. Ondanks de uithalen van Trump aan het adres van de Fed, denkt Madden niet dat dit veel zal uithalen.

"Uiteindelijk is de Fed onafhankelijk [...] en als de Amerikaanse economie sterk blijft, zal de Fed vermoedelijk de rente blijven verhogen", aldus de analist van CMC Markets.

Het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten steeg vorige week onverwacht. Het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering steeg met 7.000 naar 214.000. De verwachting van economen lag op 205.000.

De Amerikaanse voorraden ruwe olie liepen met 6 miljoen vaten op. De olieprijs liep met bijna drie procent terug.

Bedrijfsnieuws

Delta Air Lines boekte het afgelopen kwartaal een hogere winst en omzet. De omzet steeg in het derde kwartaal met 8 procent naar bijna 12 miljard dollar. De aangepaste winst per aandeel was beter dan analisten hadden verwacht. Het aandeel won 5 procent.

Het aandeel Walgreens Boots Alliance noteerde donderdag juist lager, nadat de Amerikaanse apothekersketen een hoger dan verwachte winst, maar een tegenvallende omzet bekend maakte over het afgelopen kwartaal. Het aandeel verloor 0,2 procent.

Tesla verloor 1,7 procent. James Murdoch zou volgens de Financial Times de favoriete kandidaat zijn om Elon Musk te vervangen als voorzitter van Tesla. Maar Musk liet via Twitter dart dit niet klopt. "This is incorrect", tweette Musk kortaf.

Techbedrijven kregen woensdag forse klappen. De verkoopgolf viel samen met een waarschuwing door analisten van Barclays dat deze bedrijven wisselvallige resultaten over het derde kwartaal zullen presenteren. Alphabet won donderdag echter weer 1,5 procent, Amazon leverde juist 1,5 procent in en Twitter steeg weer 0,3 procent. Apple noteerde 0,2 procent in het groen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

October 11, 2018 14:10 ET (18:10 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.