*

Nieuws Buitenland

Texas Instruments waarschuwt voor mini-bod

zaterdag 13 oktober 2018 09:39

Ook toezichthouder adviseert voorzichtig te zijn met dergelijke aanbiedingen.

(ABM FN-Dow Jones) Texas Instruments heeft vrijdagavond aandeelhouders geadviseerd om niet in te gaan op een 'mini-bod' op 1,5 miljoen aandelen. Dit maakte de Amerikaanse chipfabrikant vrijdagavond bekend.

TRC Capital bracht een ongevraagd bod uit op 1,5 miljoen aandelen Texas Instruments, een belang van 0,15 procent, en liet weten bereid te zijn hiervoor 99,00 dollar per aandeel te betalen. Dit betekende een korting van 4,14 procent ten opzichte van de slotkoers op 5 oktober, de dag voor het bod werd gelanceerd.

"TI adviseert aandeelhouders om het bod af te wijzen en hun aandelen niet aan te melden, aangezien het aanbod tegen een prijs is die onder de huidige marktprijs voor TI aandelen ligt en het bod tevens gebonden is aan allerlei voorwaarden", aldus Texas Instruments. Zo zou TRC Capital bijvoorbeeld het bod mogen intrekken of aanpassen als het aandeel TI daalt of als TRC de financiering niet rond krijgt.

Volgens Texas Instruments heeft TRC in het verleden vaker dergelijke mini-biedingen gedaan bij verschillende bedrijven.

De Amerikaanse beurswaakhond SEC waarschuwde beleggers al eens om voorzichtig te zijn met dergelijke mini-biedingen. Door het bod niet goed te bestuderen, melden beleggers hun stukken aan om dan vaak tot de ontdekking te komen dat de condities van het bod slecht zijn, maar dat er vervolgens geen mogelijkheid meer is om de aangemelde stukken terug te krijgen.

Het aandeel Texas Instruments won vrijdag 1,6 procent en sloot op 101,90 dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

October 13, 2018 03:39 ET (07:39 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.