*

Nieuws Buitenland

Olieprijs sluit licht in de plus

dinsdag 16 oktober 2018 20:39

Speculatie op afname van olievoorraden.

(ABM FN-Dow Jones) Een vat olie is dinsdag iets duurder geworden. Eerder op de dag noteerde de olieprijs nog lager.

Handelaren speculeerden met de prijsstijging op een scherpe afname van de Amerikaanse olievoorraden, die woensdagmiddag worden bekendgemaakt.

De oliemarkt hield dinsdag opnieuw de spanningen tussen de Verenigde Staten en Saoedi-Arabië over de vermiste Saoedische journalist Jamal Khashoggi in de gaten. Als het conflict escaleert, zou dat mogelijk een beperking van de olieproductie van één van de meest vooraanstaande lidstaten van kartelorganisatie OPEC betekenen.

Volgens de nieuwszender CNN is er een Saoedische verklaring in de maak is die erop neerkomt dat Khashoggi buiten medeweten van het Saoedische koningshuis is omgebracht. Toen hij werd ondervraagd zou er iets zijn misgegaan.

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo brengt momenteel een bezoek aan Saoedi-Arabië om de zaak te bespreken. Pompeo heeft volgens The Wall Street Journal de Saoedische leiders verteld dat zij snel duidelijkheid over de mogelijke moord op de journalist moeten verschaffen. Volgens de minister moeten zij alles doen om een diplomatieke crisis te vermijden.

De koerswinsten op de oliemarkt bleven uiteindelijk beperkt, vanwege zorgen over de vraag naar olie.

Een november-future voor een vat ruwe olie sloot dinsdag op de New York Mercantile Exchange 0,2 procent, of 0,14 dollar, hoger op 71,92 dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

October 16, 2018 14:39 ET (18:39 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.