*

Nieuws Buitenland

Stijgende omzet voor Nestlé

donderdag 18 oktober 2018 07:47

Outlook herhaald.

(ABM FN) Nestlé zag de omzet in de eerste negen maanden van het jaar stijgen en zit op koers voor de jaardoelstellingen. Dit bleek uit de gepubliceerde cijfers van de Zwitserse voedingsgroep donderdag voorbeurs.

De omzet van de hele groep steeg 2,0 procent tot 66,4 miljard Zwitserse frank. De autonome groei bedroeg zelfs 2,8 procent.

De overnames zorgden voor een stijging met 0,1 procent van de omzet terwijl wisselkoersverliezen de omzet met 0,9 procent lieten dalen.

Nestlé verwees naar een overeenkomst met Starbucks voor de verpakte consumentenproducten en voedingsdiensten van de koffieketen. Verder verkocht Nestlé Gerber Life Insurance Co. en de groep bekijkt de strategische opties voor Nestlé Skin Health.

Verder liet Nestlé weten dat CEO Wan Ling Martello van de divisie in Azië vertrekt en wordt opgevolgd door Chris Johnson.

Outlook

Nestlé herhaalde de outlook met een autonome omzetgroei van 3,0 procent, herstructureringskosten van 700 miljoen Zwitserse frank en een stijgende onderliggende winst bij stabiele wisselkoersen en kapitaalefficiëntie.

"We worden aangemoedigd door de vooruitgang binnen ons pad van versnelde waardecreatie. De omzet over de eerste negen maanden vertoont een solide groei in de meeste regio's en productcategorieën. In Noord-Amerika en in onze divisie kindervoeding wereldwijd beginnen we een verbeterde dynamiek te zien," aldus CEO Mark Schneider.

Het aandeel van Nestlé sloot woensdag 1,2 procent lager op 79,06 euro.

Door: ABM Financial News.

pers@abmfn.be

Redactie: +32(0)78 486 481

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

October 18, 2018 01:47 ET (05:47 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.