*

Nieuws Buitenland

Olieprijs stabiliseert

woensdag 24 oktober 2018 21:30

Na sterke prijsdaling in voorgaande dagen.

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is woensdag licht hoger gesloten, nadat de fossiele energiebron in de voorgaande dagen fors goedkoper werd.

De decemberfuture voor een vat ruwe West Texas Intermediate-olie sloot 0,6 procent hoger op 66,82 dollar op de New York Mercantile Exchange. Brent-olie werd 0,3 procent minder waard, op 75,67 dollar.

De bbescheiden herstelbeweging in New York stoorde zich niet aan de wekelijkse cijfers over de Amerikaanse olievoorraden, die voor de vijfde week op rij stegen. Dat rapport liet name ook zien dat voorraden brandstoffen, zoals benzine, diesel en stookolie, daalden en de vraag toenam.

De voorraden ruwe olie stegen met 6,3 miljoen vaten tot 423 miljoen vaten. De voorraden benzine en destillaten daalden samen met 7,1 miljoen vaten. Er werd fors meer benzine naar de Amerikaanse markt gepompt, namelijk 9,3 miljoen vaten per dag, wat 141.000 vaten meer was dan een week eerder. Dit is een indicatie van de vraag naar benzine bij autorijders.

Dinsdag kelderde de olieprijs nog met ruim 4 procent tot het laagste niveau in twee maanden tijd. De onrust op de aandelenmarkten zette de olieprijs onder druk. Olie wordt net als aandelen als riskante belegging gezien. Ook lijken beleggers meer te twijfelen over hoe gezond de wereldeconomie is en of de sterke vraag naar olie wel zal aanhouden op de langere termijn.

Ook een rol speelde de kwestie Saoedi-Arabiƫ en Iran. De Iraanse olie verdwijnt van de markt door een aangekondigde Amerikaanse boycot. Eerder deze week leek het erop dat Saoedi-Arabiƫ dit zal opvangen door extra olie op te pompen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

October 24, 2018 15:30 ET (19:30 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.