*

Nieuws Buitenland

Amerikaanse beurzen sluiten met fraaie winsten

donderdag 25 oktober 2018 22:21

Grote koerswinsten voor techfondsen.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn donderdag na het bloedbad van woensdag met stevige plussen gesloten. Met name de techfondsen deden het goed.

De S&P 500 index eindigde 1,9 procent hoger 2.705,57 punten. De Dow Jones steeg 1,6 procent naar 24.984,55 punten, terwijl de Nasdaq zelfs 3 procent hoger eindigde op 7.318,34 punten, na het verlies van 4,4 procent op woensdag.

De techfondsen profiteerden van beter dan verwachte kwartaalresultaten van Microsoft. "Microsoft is een echte graadmeter", stelde Mark Esposito, van Esposito Securities. Hij denkt dat goede kwartaalcijfers van andere techbedrijven, zoals Amazon en Google, ervoor kunnen zorgen dat de techsector het verloren terrein weer terugwint. Nabeurs komen Intel, Amazon en Alphabet, het moederbedrijf van Google, met de cijfers over het afgelopen kwartaal.

Volgens David Madden, analist van CMC Markets, zijn de Amerikaanse bedrijfsresultaten "solide" en stijgen daarom donderdag de koersen op Wall Street. "Er was bovendien geen negatief nieuws en dat zorgde ervoor dat handelaren goedkope aandelen kochten. Het sentiment wordt positiever, maar we hebben dit soort bewegingen eerder gezien. De angst rond renteverhogingen en geopolitieke spanningen zijn nog niet verdwenen en daardoor kan deze opwaartse beweging snel zijn afgelopen."

Michael Wilson, beleggingsstrateeg van Morgan Stanley, is negatief gestemd over de Amerikaanse aandelenmarkt. Hij zei dat donderdag in een interview met de Amerikaanse tv-zender CNBC. Hij denkt dat de S&P 500 de komende weken kan zakken naar een niveau tussen de 2.450 en 2.500 punten. Dat is een verschil van zo'n 7 tot 9 procent met het huidige niveau. Volgens hem is de 'bear market' in februari begonnen.

Aanstaande woningverkopen in de Verenigde Staten zijn in september met 0,5 procent gestegen. De verkoopindex kwam daarmee uit op 104,6.

De olieprijzen gingen tot 0,6 procent omhoog.

De euro/dollar noteerde donderdag op 1,1357. Bij begin van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar op 1,1417 en woensdag stond er bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen een stand van 1,1400 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Microsoft zag de nettowinst met 34 procent stijgen tot 8,8 miljard dollar, of 1,14 dollar per aandeel. Dat was fors hoger dan de 7,46 miljard dollar, of 0,94 dollar, die analisten gemiddeld voorspelden. Het aandeel won 5,8 procent.

Het aandeel Twitter won 15,5 procent. Het internetbedrijf heeft in het derde kwartaal van 2018 het aantal gebruikers zien teruglopen, maar wist wel de marge flink op te voeren waardoor de winst hoger uitviel dan voorzien.

Tesla heeft in het derde kwartaal verrassend winst geboekt, terwijl de omzet meer dan verdubbelde. Het aandeel steeg 9,1 procent.

Merck & Co deed het in het derde kwartaal beter dan verwacht, verhoogde de winstverwachting voor dit jaar en het dividend voor het vierde kwartaal en kondigde tot besluit een extra aandeleninkoop van 10 miljard dollar. Merck noteerde 0,8 procent lager.

ConocoPhilips deed het beter dan voorzien en stelde verwachtingen voor investeringen voor dit jaar met 100 miljoen dollar bij naar 6,1 miljard dollar. De koers liep 3,6 procent op.

Ford heeft in het derde kwartaal meer omzet geboekt dan verwacht, hoewel de winst conform de verwachting daalde. Het aandeel klom 9,9 procent.

Core Laboratories heeft in het derde kwartaal de eigen omzetverwachting overtroffen, maar niet de operationele winst, en rekent voor het vierde kwartaal weer op een lager omzetniveau. Core Laboratories handhaafde de verwachtingen voor het vierde kwartaal, Het aandeel noteerde een verlies van 4 procent.

Visa heeft in het vierde kwartaal van zijn gebroken boekjaar een beter dan verwacht resultaat neergezet. Het aandeel Visa won 4,7 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

October 25, 2018 16:21 ET (20:21 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.