*

Nieuws Buitenland

Valuta: euro blijft zwak

vrijdag 26 oktober 2018 09:22

Amerikaanse groeidata in focus.

(ABM FN-Dow Jones) De euro blijft ten opzichte van de dollar aan de zwakke kant, ondanks de bemoedigende woorden van de voorzitter van de Europese Centrale Bank, Mario Draghi donderdag na het rentebesluit.

"Draghi was positief, ook over het karakter van de inflatietrend, die hij niet tijdelijk noemde, maar de markt ziet dat toch anders", aldus valutaspecialist Georgette Boele van ABN AMRO vrijdag tegen ABM Financial News. "Uit de cijfers blijkt niet onomstotelijk wat Draghi donderdag beweerde en dat verklaarde de zwakte in de euro", aldus Boele.

Boele ziet in de eerste raming voor de groei van de Amerikaanse economie over het derde kwartaal het eerstvolgende richtpunt voor de dollar. "Daar zal scherp naar gekeken worden, ook om te zien of de kracht van de economie van de Verenigde Staten tekenen van afvlakking vertoont. Stel dat het groeicijfer beter is dan verwacht, dan is dat positief voor de dollar, maar bij een tegenvallend groeicijfer kan de euro herstellen", aldus de valutaspecialist vrijdag.

Boele sluit niet uit dat de euro richting zijn steun van 1,1301 dollar zakt, maar acht een koers van 1,10 dollar voor een euro niet reƫel.

Het Duitse consumentenvertrouwen over november kwam uit op 10,6 net 10,6 in oktober. De verwachting lag op 10,5.

De Fransen zien het in oktober iets beter zitten dan een maand daarvoor met een index van 95 tegen 94 in september. Hier lag de prognose ook op 95.

In de Verenigde Staten wordt alle aandacht dus opgeslokt door de eerste raming van de groei van de economie over het derde kwartaal. Daarvoor is de prognose dat deze met 3,4 procent is gegroeid. Een kwartaal eerder was dit 4,2 procent op kwartaalbasis.

Het tweede cijfer van belang betreft het consumentenvertrouwen van de Amerikanen over oktober, zoals dat wordt gemeten door de Universiteit van Michigan. Dat was 100,1 in september, maar de verwachting is dat de vertrouwensindex is gedaald naar 99,0.

De euro noteerde vrijdag vlak op 1,1372 dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

October 26, 2018 03:22 ET (07:22 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.