*

Nieuws Buitenland

Wall Street koerst af op vlak slot

maandag 29 oktober 2018 19:26

Lagere internetfondsen doen winsten vervliegen.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen noteerden maandag pakweg anderhalf uur voor de slotbel vlak.

De toonaangevende S&P 500 index noteerde vlak op 2.659,80 punten, de Dow Jones index verloor 0,3 procent op 24.632,46 punten en de Nasdaq noteerde 0,8 procent lager op 7.107,75 punten.

In eerste instantie noteerde Wall Street hoger, maar gedurende de tweede helft van de handelsdag zagen de Amerikaanse aandelenmarkten eerdere winsten vervliegen, waarbij met name de internetfondsen onder druk stonden.

Analisten wijten de zwakte op de aandelenmarkten aan een aantal factoren, waaronder de zorgen over de mondiale en binnenlandse groeivooruitzichten, de zorg dat de winstgroei van Amerikaanse bedrijven een piek heeft bereikt en de vrees voor een Amerikaanse monetaire misstap van de Federal Reserve.

Het cijferseizoen laat tot dusver beter dan verwachte resultaten gezien, maar analisten stellen dat de zwakke verwachtingen van sommige bedrijven de prestaties ondermijnen. Tot en met vrijdag hadden 240 van de S&P 500-bedrijven hun kwartaalresultaten gerapporteerd, waarvan 81 procent de verwachtingen overtrof, zei Jefferies.

De markt in het algemeen en de autosector in het bijzonder zag zich maandag tevens gesteund door een bericht van persbureau Bloomberg dat Beijing van plan zou zijn om de belasting op de meeste auto's met de helft te verlagen in een poging de verkoop te stimuleren.

"De verkoopgolf van vorige week lijkt de fundamenten te hebben doorbroken. We verwachten dat aanhoudend positieve macro-data en de verwachte winstcijfers een herstel van de S&P 500 zullen ondersteunen richting onze prognose van van 2.850 punten", zei marktanalist David Kostin van Goldman Sachs.

Op macro-economisch vlak werd maandag in de Verenigde Staten bekend dat de persoonlijke inkomens en bestedingen van de gemiddelde Amerikaan in september zijn gestegen met achtereenvolgens 0,2 procent, en 0,4 procent. Dit was echter minder dan in de voorgaande maand.

Olie noteerde maandag tot 0,5 procent lager.

De euro/dollar noteerde op 1,1392. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,1375 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1402 op de borden.

Dinsdag staan in de Verenigde Staten geen macro-publicaties geagendeerd.

Bedrijfsnieuws

Aamzon.com verloor 5,1 procent, Facebook daalde 1,3 procent en Netflix noteerde 3,9 procent lager. Alphabet, de moedermaatschappij van Google, daalde 3,0 procent.

Red Hat steeg 45,4 procent, na het nieuws dat IBM de opensource softwareproducent overneemt voor 190 dollar per aandeel voor 190 dollar per aandeel. IBM verloor 3,3 procent.

Northrop Grumman daalde 3,2 procent. Het concern kondigde maandag een versnelde terugkoopovereenkomst aan van 1 miljard dollar met Goldman Sachs. Goldman Sachs won 1,8 procent.

Ford Motor steeg 4,1 procent, vanwege de mogelijke verlaging in China van de autobelasting. General Motors won 2,2 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

October 29, 2018 14:26 ET (18:26 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.