*

Nieuws Buitenland

Valuta: Britse pond profiteert van gunstige berichten over Brexit

donderdag 1 november 2018 09:32

Bank of England en Amerikaanse banendata in focus.

(ABM FN-Dow Jones) Het Britse pond heeft een flinke stijging doorgemaakt nadat via de media positieve berichten over de Brexit naar buiten kwamen.

"Het verhaal zou zijn dat Britse banken na de Brexit toegang houden tot de Europese markt", aldus valutaspecialist Georgette Boele van ABN AMRO donderdag tegen ABM Financial News. "Daarnaast zou de Britse minister Dominic Raab die zich namens het Verenigd Koninkrijk met de Brexit bezighoudt, in een brief aan het parlement hebben laten weten voor 21 november een Brexit-overeenkomst te kunnen bereiken", aldus de valutaspecialist.

Boele wees donderdag verder op de visie op de economie van de eurozone van diverse ECB-prominenten, waaruit naar voren trad dat zij zich niet al te veel zorgen maken over de kracht van de economie. Boele gaf donderdag aan dat ABN AMRO daar iets genuanceerder over denkt.

Het belangrijkste aandachtspunt van donderdag is volgens Boele in eerste instantie het Britse rentebesluit en de aansluitende persconferentie van de voorzitter van de Bank of England Mark Carney, en in tweede aanleg de banendata uit de Verenigde Staten. "De steunaanvragen van vandaag willen nog wel eens een indicatie afgeven voor het banenrapport dat morgen over oktober verschijnt", aldus Boele.

De euro heeft woensdag zeer dicht op zijn steun van 1,1301 genoteerd. "De 1,1302 dollar die woensdag voor de euro op het bord stond zou technisch een dubbele bodem kunnen zijn", aldus Boele.

De inkoopmanagersindex voor de industrie in China is in oktober fractioneel gestegen van 50,0 in september naar 50,1 vorige maand. In september kwam een einde aan 15 maanden van onophoudelijke groei.

De inkoopmanagersindex voor de industrie in Japan is in oktober van 52,5 naar 52,9 gestegen.

De macro-economische agenda is donderdag verder nog gevuld met de Britse inkoopmanagersindex voor de industrie over oktober het inflatierapport van de Bank of Engeland en het Britse rentebesluit.

De Britse inkoopindex daalt naar verwachting van 53,8 naar 53,0. De verwachting is verder dat het belangrijkste rentetarief van het Verenigd Koninkrijk op 0,75 procent blijft staan.

In de Verenigde Staten volgens vandaag de steunaanvragen voor de week die eindigde op 27 oktober, de voorlopige arbeidsproductiviteit en arbeidskosten over het derde kwartaal, twee inkoopmanagersindexen voor de Amerikaanse industrie over vorige maand en de bouwuitgaven over september.

De Amerikaanse steunaanvragen zijn naar verwachting met 4.000 gedaald naar 211.000. Een week eerder stond de teller op 215.000.

De arbeidsproductiviteit is op kwartaalbasis naar verwachting met 2,3 procent opgelopen. Een kwartaal eerder bedroeg de toename 2,9 procent. De kosten voor arbeid laten naar verwachting een stijging met 1,0 procent zien tegen afname met 0,9 procent een kwartaal eerder.

De industriƫle inkoopmanagersindex van ISM daalt naar verwachting van 59,8 naar 59,0. De index van Markit stijgt naar verwachting van 55,6 naar 55,8.

De bouwuitgaven van de Verenigde Staten stijgen, net als een maand eerder, naar verwachting met 0,1 procent.

De euro won donderdag 0,4 procent op 1,1357 dollar en verloor 0,4 procent op 0,8823 Britse pond.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

November 01, 2018 04:32 ET (08:32 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.