*

Nieuws Buitenland

Futures wijzen op licht hogere opening

donderdag 1 november 2018 12:09

Ogen gericht op Apple.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen koersen donderdag af op een licht hogere opening. Futures op de S&P 500 index noteerden rond lunchtijd 0,5 procent in het groen.

Wall Street zat woensdag weer in de lift, op de laatste dag van een lastige oktobermaand. Wereldwijd leek de risicomijdende stemming van oktober te zijn omgeslagen, zonder dat de economische en politieke situatie drastisch veranderde. Beleggers joegen op koopjes na de koersdalingen, maar sommigen vroegen zich ook of de opleving geen kortstondig optimisme is op enkele meevallende bedrijfsresultaten.

Donderdagavond zijn alle ogen gericht op Apple, dat nabeurs de jaarcijfers publiceert. "De cijfers zullen een indicatie geven over de vraag naar het Apple-horloge en de nieuwe iPhone XR. Het bedrijf verraste met de beste derdekwartaalcijfers ooit, hoewel de gemiddelde verkoopprijs daalde naar 724 dollar, reflecterend de vraag naar laaggeprijsde modellen", stelde analist Michael Hewson van CMC Markets.

Donderdagmiddag staan de wekelijkse steunaanvragen, inkoopmanagersindices over de industrie en de bouwuitgaven op de agenda.

De euro/dollar noteerde donderdag op 1,1334. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag bewoog het muntpaar nog op 1,1326 en bij het begin van de Europese beurzen stond er nog een stand van 1,1354 op de borden.

De olieprijzen noteerden tot 1,5 procent lager.

Bedrijfsnieuws

Vanmiddag publiceert Shire kwartaalcijfers. DowDuPont was er al met een publicatie. Dow behaalde in het derde kwartaal onderliggend beter dan verwachte resultaten. "Elke divisie presteert sterk en we blijven op schema op de geplande afsplitsingen af te ronden", zei CEO Ed Breen in een toelichting. De aangepaste winst per aandeel van het fusiebedrijf kwam uit op 0,74 dollar, een stijging met 35 procent en beter dan de 0,71 dollar waar analisten die gepolst waren door FactSet rekening mee hielden. Verder verwacht DowDuPont meer kostenbesparingen te kunnen realiseren, werd de outlook voor 2018 herhaalde en kondigde de onderneming een nieuw aandeleninkoopprogramma aan.

Fitbit wist in het afgelopen kwartaal de omzet beter dan verwacht op peil te houden en beperkte zijn verlies zoals verwacht tot 1 dollarcent per aandeel. Het aandeel van de maker van elektronische gadgets voor sporters steeg in de elektronische handel voorbeurs 8,7 procent.

Nabeurs openen Starbucks en GoPro de boeken over het derde kwartaal.

Slotstanden Wall Street

De S&P500 index won woensdag 1,3 procent tot 2.711,74 punten, de Dow Jones index dikte 1,0 procent aan tot 25.115,76 punten en de techbeurs Nasdaq eindigde 2,0 procent hoger op 7.305,90 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

November 01, 2018 07:09 ET (11:09 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.