*

Nieuws Buitenland

Corbion vertaalt hogere omzet niet in meer winst

vrijdag 2 november 2018 07:12

Omzetgroei valt wat tegen.

(ABM FN-Dow Jones) Corbion heeft zoals voorzien in het derde kwartaal van 2018 ondanks een hogere omzet minder winst geboekt. Dit bleek vrijdag voorbeurs uit de kwartaalcijfers van de producent van biologische ingrediënten en biochemicaliën.

Corbion zag de omzet stijgen van 218,6 miljoen naar 227,2 miljoen euro, maar de EBITDA exclusief eenmalige posten juist dalen van 41,6 miljoen naar 32,9 miljoen euro.

Analisten rekenden voor afgelopen kwartaal op een omzet van 232,5 miljoen euro met een EBITDA exclusief eenmalige posten van 32,9 miljoen euro.

Overigens daalde de omzet over de eerste negen van dit jaar wel, met 2,1 procent. Dit is volgens Corbion volledig toe te schrijven aan wisselkoerseffecten. Autonoom steeg de omzet met 2,8 procent.

"Ik constateer met genoegen dat zowel Ingredient Solutions als Innovation Platforms de opgaande lijn van de autonome groei weten vast te houden. Onze EBITDA-marges zijn negatief beïnvloed door de investeringen in ons Algae Ingredients platform, een zwakkere businessmix, en hogere inputkosten, vooral bij Food. De winstgevendheid van Biochemicals gaf een verdere verbetering te zien. We boeken goede voortgang met de inbedrijfstelling van de fabriek van de joint venture Total Corbion PLA", zei CEO Tjerk de Ruiter van Corbion in een toelichting.

Outlook

Corbion verwacht dat de autonome omzetgroei in het tweede halfjaar hoger uitvalt dan in het eerste, voornamelijk door de afnemende daling van de Bakery business. De EBITDA-marge in het tweede halfjaar is naar verwachting lager dan in het eerste als gevolg van een minder gunstige mix bij Biochemicals, toegenomen inputkosten en investeringen in de organisatie ter ondersteuning van de strategische groei-initiatieven.

Bij de Innovation Platforms zal in de tweede helft van 2018 in Thailand de fabriek van de joint venture Total Corbion PLA worden opgestart.

Corbion rekent verder op een EBITDA-verlies van Innovation Platforms, dat naar verwachting tussen de 35 miljoen en 30 miljoen euro zal bedragen. Daarmee komt het verlies lager uit dan aanvankelijk voorzien. Eerder mikte Corbion namelijk op een verlies van 35 miljoen tot 40 miljoen euro.

Voor de periode van 2018 tot en met 2021 beoogt Corbion een autonome omzetgroei van 3 tot 6 procent op jaarbasis.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

November 02, 2018 02:12 ET (06:12 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.