*

Nieuws Buitenland

'Deutsche Bank scoort beter bij stresstest'

vrijdag 2 november 2018 16:22

LONDEN (AFN) - Deutsche Bank heeft het in de nieuwe stresstest van de Europese Bankautoriteit (EBA) naar verluidt iets beter gedaan dan vorige keer. Volgens een bron van persbureau Bloomberg zakte de kapitaalbuffer (CET1) van het geplaagde financiële concern in het slechtste scenario tot 8 procent. Bij de vorige stresstest van de EBA in 2016 was dit nog 7,8 procent.

Het Europese agentschap in Londen komt later op de dag met de officiële testresultaten. Hoewel banken officieel niet kunnen falen, gebruiken toezichthouders de resultaten doorgaans om hogere kapitaaleisen op te leggen aan kredietverstrekkers. Daarnaast ligt het voor de hand dat beleggers vragen stellen over de kapitaalkracht van een bank als de CET1-ratio als zwak wordt ervaren.

Er is bij in totaal 48 grote Europese banken gekeken hoe goed ze bestand zijn tegen mogelijke economische schokken. Kenners zijn vooral geïnteresseerd hoe Italiaanse banken de stress hebben doorstaan. Er leven al een tijdje zorgen over de bankensector in dat land. Ook Deutsche Bank staat in de schijnwerpers. Het concern viel eerder dit jaar nog als enige grote bank door de mand bij een Amerikaanse stresstest.

(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)