*

Nieuws Buitenland

Flinke koersdalingen op Wall Street

vrijdag 2 november 2018 19:29

Apple drukt sentiment bij techfondsen.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen noteerden vrijdag na een hogere opening in het rood. De toonaangevende S&P 500 index stond ongeveer anderhalf uur voor de slotzoemer 1,6 procent lager, ondanks een positief banenrapport over oktober.

Eerder op de vrijdag waren er positieve berichten over de voortgang in de handelsbesprekingen met China. Persbureau Bloomberg meldde op basis van bronnen dat de Amerikaanse president Donald Trump regeringsfunctionarissen heeft gevraagd een concept op te stellen voor een handelsakkoord met het land.

Amerikaanse regeringsofficials stelden echter vrijdagmiddag dat het bericht voorbarig is en dat de VS en China nog ver weg zijn van het bereiken van een akkoord.

Een tegenvallende outlook van Apple drukte het sentiment bij de techfondsen op Wall Street.

Op macro-economisch vlak bleek dat de werkgelegenheid in de Verenigde Staten in oktober veel sterker is opgelopen dan voorzien. Economen rekenden op een stijging van het aantal banen in oktober van 188.000. Er kwamen afgelopen maand echter 250.000 banen bij.

Ook werd bekend dat het tekort op de handelsbalans in september is gestegen van 53,3 miljard dollar in augustus naar 54,0 miljard dollar in september. Orders geplaatst bij Amerikaanse fabrieken namen in september met 0,7 procent toe. De verwachting was een stijging van 0,5 procent.

Olie noteerde tot 0,8 procent lager.

De euro/dollar noteerde op 1,1384. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1433 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1408 op de borden.

Bedrijfsnieuws

AbbVie heeft in het derde kwartaal van 2018 de omzet en de winstgevendheid zien toenemen en besloot de winstraming voor dit jaar wederom te verhogen. Het aandeel verloor 0,7 procent.

Alibaba heeft de resultaten zien stijgen in het afgelopen kwartaal, maar temperde wel de verwachtingen voor het hele jaar. Het aandeel verloor 2,5 procent.

Chevron heeft in het derde kwartaal een nettowinst geboekt van 4 miljard dollar, ofwel 2,11 dollar per aandeel, op een omzet van 43,99 miljard dollar. Het aandeel steeg 1,9 procent.

Exxon Mobil rapporteerde voorbeurs over het afgelopen kwartaal een nettowinst van 6,24 miljard, ofwel 1,46 dollar per aandeel, op een omzet van 76,67 miljard dollar. Het aandeel verloor 0,1 procent.

Apple noteerde 7,2 procent lager. Hoewel de techreus donderdag nabeurs de verwachtingen met zijn kwartaalrapportage overtrof, presenteerde het concern een tegenvallende outlook voor het lopende kwartaal.

Starbucks noteerde 9,2 procent hoger, nadat de Amerikaanse koffieketen donderdag laat beter dan verwachte resultaten rapporteerde.

GoPro verloor 22,2 procent. De fabrikant van compacte videocamera's is in het derde kwartaal weer in de rode cijfers gedoken.

Kraft Heinz verloor 10 procent. De resultaten over het derde kwartaal vielen analisten tegen. De aangepaste winst per aandeel kwam uit op 0,78 dollar, terwijl analisten 0,81 dollar hadden verwacht.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

November 02, 2018 14:29 ET (18:29 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.