*

Nieuws Buitenland

Verdeeld slot Wall Street

maandag 5 november 2018 22:21

Apple blijft techsector omlaag trekken.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse aandelenbeurzen eindigden maandag verdeeld, in afwachting van een nieuwe monetaire beleidsverklaring van de Federal Reserve en tussentijdse verkiezingen die de machtbalans in Washington kunnen verschuiven.

De S&P500-index steeg 0,56 procent tot 2.738,31 punten, de Dow Jones-index won 0,76 procent en sloot op 25.461,70, maar technologie- en farmaciebeurs Nasdaq daalde 0,38 procent tot 7.328,85 punten.

"Beleggers moeten een muur van zorgen beklimmen om de toppen van september terug te krijgen, zei portefeuillebeheerder Peter Bye van UBS. Vertragende economische groei in China en Europa, in combinatie met stijgende rente in de VS, maakt Amerikaanse beleggers nerveus dat de huidige periode van economische groei mogelijk niet veel langer zal duren.

De techsector deed opnieuw een stap terug, na de herstelbeweging van de voorgaande week. Apple moest nog een stap terug doen na een teleurstellende update vrijdag.

"Er is toenemend bewijs dat leidende technologiebedrijven onder druk staan", stelde pHij doelde op bedrijven zoals Google en Facebook, die de stijgingen van de aandelenmarkten de afgelopen jaren aanjoegen. "Ze kampen met verschillende nieuwe tegenslagen" zolas nieuwe digitale belastingen in het buitenland en toenemende consensus in de Amerikaanse politiek om de technologiereuzen meer te reguleren.

De verkiezingen voor het Amerikaanse Congres, halverwege de presidentiële termijn van Donald Trump, zullen naar verwachting Democraten de controle geven in het Huis van Afgevaardigden, terwijl de Senaat in handen van de Republikeinen zou blijven.

Donderdag sluit de Fed zijn tweedaagse monetaire vergadering af met een verklaring, maar een renteverhoging wordt niet verwacht.

Economische cijfers waren er over de dienstensector. De inkoopmanagersindex van Markit liet een nagenoeg stabiele groei zijn terwijl die van ISM een kleinere dan verwachte vertraging rapporteerde voor oktober.

De olieprijs daalde in New York, waar de Amerikaanse WTI-future 0,1 procent lager eindigde op 63,09 dollar. Brent-olie ging wat hoger.

De euro won terrein op de dollar en noteerde 0,2 procent hoger op 1,1408 dollar.

Bedrijfsnieuws

Apple verloor 2,8 procent, nadat de iPhone-fabrikant vrijdag al 6,6 procent prijsgaf. Apple kondigde aan niet langer verkoopcijfers per product bekend te maken, zoals meer dan tien jaar lang de gewoonte was. Er waren ook geruchten dat plannen voor extra productielijnen voor de iPhone XR zijn geschrapt.

Amazon.com verloor 2,3 procent. De e-commercekolos gaat zijn nieuwe, tweede hoofdkantoor in tweeën splitsen, meldde the Wall Street Journal. Dat is makkelijker voor het werven van technologietalenten en zorgt voor minder logistieke druk op de winnende locatie. De 50.000 banen worden gelijkelijk verdeeld, meldde de zakenkrant op basis van één bron.

Kledingfabrikant Under Armour won 1,2 procent. Analisten bij Stifel Nicolaus verhoogden hun koersdoel van 27 naar 30 dollar.

Cabot Oil & Gas kon juist 6 procent bijschrijven dankzij een sterke stijging van de aardgasprijzen. Er wordt kouder weer verwacht in de Verenigde Staten later deze maand.

Activision Blizzard verloor bijna 7 procent, in aanloop naar de publicatie van resultaten.

Loews klomt 5 procent op kwartaalcijfers.

SeaWorld leverde ruim 4 procent in, ondanks een fors hogere winst en een groei van het aantal bezoekers met 10 procent.

Berkshire Hathaway van Warren Buffett steeg 5 procent, nadat de laatste kwartaalresultaten afgelopen weekend beter waren dan verwacht. Het investeringsfonds kocht voor het eerst in zes jaar eigen aandelen in. Blijkbaar ziet de superbeleggers momenteel niet zo veel aantrekkelijke investeringen.

Sysco verloor 9,4 procent, nadat het voedingsbedrijf lager dan verwachte resultaten publiceerde.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

November 05, 2018 16:21 ET (21:21 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.