*

Nieuws Buitenland

Tesla benoemt Robyn Denholm als nieuwe voorzitter

donderdag 8 november 2018 08:03

Elon Musk blijft CEO.

(ABM FN-Dow Jones) Tesla heeft bestuurslid Robyn Denholm benoemd als nieuwe voorzitter, ter vervanging van Elon Musk, die van de Amerikaanse beurstoezichthouder het voorzitterschap moest inleveren. Dat maakte het bedrijf donderdag bekend.

De Australische Denholm zit sinds 2014 in het bestuur van Tesla en is daarnaast chief financial officer van het Australische telecombedrijf Telstra. Eerder werkte ze onder andere bij de fabrikant netwerkapparatuur Juniper Networks en autofabrikant Toyota in Australiƫ.

Denholm gaat pas over zes maanden het voorzitterschap bekleden, na haar opzegtermijn bij Telstra. Het voorzitterschap van Tesla wordt een voltijdbaan.

Elon Musk blijft CEO van Tesla. De topman kwam in aanvaring met beurswaakhond SEC, nadat hij via Twitter aankondigde Tesla van de beurs te willen halen voor een prijs van 420 dollar per aandeel en dat daarvoor ook financiering was. Dit bleek ongefundeerd.

De SEC kwam eind september met Musk overeen dat hij zijn rol als voorzitter van Tesla opgeven en een bedrag van 20 miljoen dollar betalen, maar wel mocht aanblijven als CEO.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

November 08, 2018 02:03 ET (07:03 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.