*

Nieuws Buitenland

Boskalis handhaaft winstverwachting

vrijdag 9 november 2018 08:16

Meer omzet in derde kwartaal.

(ABM FN-Dow Jones) Boskalis heeft in het derde kwartaal meer omzet en winst behaald en herhaalde de outlook voor heel 2018. Dit bleek vrijdag voorbeurs uit een update van de maritieme dienstverlener over het afgelopen kwartaal.

Boskalis boekte in het derde kwartaal van 2018 meer omzet dan per saldo in de eerste jaarhelft. Ook de EBIT nam toe.

Aan het einde van september had Boskalis een orderboek ter waarde van 3,8 miljard euro, vrijwel stabiel ten opzichte van eind juni. Er werd afgelopen kwartaal voor ongeveer 0,5 miljard euro aan werk aangenomen.

Outlook

Het marktbeeld is volgens de maritieme dienstverlener ongewijzigd.

Bij de divisie Dredging & Inland Infra is het marktvolume stabiel met eveneens stabiele marges. Bij Offshore Energy contracting heeft Boskalis naar eigen zeggen goede projecten in de portefeuille.

De divisie Offshore Energy services heeft verlieslatende low-end transportactiviteiten beƫindigd en dit draagt positief bij aan het bedrijfsresultaat.

Towage ziet een stabilisatie rond de huidige niveaus en de tak Salvage heeft goede vooruitzichten op basis van projecten in de portefeuille.

Boskalis herhaalde de winstverwachting voor heel 2018. Onvoorziene omstandigheden voorbehouden zal de netto operationele winst in het tweede halfjaar fors hoger zijn ten opzichte van het eerste halfjaar, toen dit 34,5 miljoen euro was, maar het evenaren van het netto resultaatniveau van het tweede halfjaar 2017 van 75 miljoen euro wordt niet verwacht.

Voor 2018 wordt een totaal investeringsbedrag van circa 235 miljoen euro verwacht, exclusief acquisities. Bij de halfjaarcijfers ging Boskalis nog uit van ongeveer 250 miljoen euro.

"Dit bedrag [235 miljoen] ligt in lijn met het niveau van de afschrijvingen en zal uit de eigen kasstroom worden gefinancierd." De financiƫle positie van Boskalis is volgens de maritieme dienstverlener "onverminderd sterk" en Boskalis voldoet "ruimschoots" aan de convenanten zoals afgesproken met zijn kapitaalverschaffers.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

November 09, 2018 02:16 ET (07:16 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.