*

Nieuws Buitenland

Futures wijzen op lagere opening

vrijdag 9 november 2018 12:46

Rentebesluit Fed drukt op sentiment.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures noteerden vrijdag rond het middaguur lager. De future op de toonaangevende S&P 500 index werd rond lunchtijd 0,6 procent in het rood verhandeld.

Daarmee lijkt Wall Street de neerwaartse trend na het rentebesluit van de Federal Reserve van donderdag een vervolg te geven. Conform de verwachting handhaafde het beleidscomité van de centrale bank donderdagavond het belangrijkste rentetarief, de zogeheten federal funds rate, op 2,00 tot 2,25 procent. Ook het discontotarief werd gehandhaafd op 2,75 procent. Het besluit was unaniem.

In de begeleidende verklaring zei het FOMC te constateren dat sinds de laatste beleidsvergadering in september de arbeidsmarkt is blijven groeien en dat de economische activiteit sterk is gestegen.

De centrale bank zei te verwachten dat een verdere geleidelijke renteverhoging in lijn zal gebeuren met een aanhoudende groei van de economische activiteit, sterke arbeidsmarktomstandigheden en een inflatie in de buurt van de doelstelling van 2 procent op de middellange termijn. "Risico's voor de economische vooruitzichten lijken ongeveer in evenwicht te zijn", concludeerde het comité.

Volgens marktanalist David Madden van CMC Markets interpreteerden marktvolgers de woorden van de Fed als een signaal dat verdere renteverhogingen in het verschiet liggen. Een renteverhoging in december is volgens hem nog steeds heel waarschijnlijk, maar vooruitkijkend naar 2019 zijn handelaren verdeeld over het aantal verhogingen dat de Fed zal aankondigen.

Op macro-economisch vlak staan vrijdag in de Verenigde Staten een drietal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de producentenprijzen in oktober, gevolgd door de groothandelsvoorraden in september en het voorlopig consumentenvertrouwen in november.

Olie noteerde vrijdag tot 1,5 procent lager.

De euro/dollar noteerde op 1,1351. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1344 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1364 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Disney noteerde in de elektronische handel voorbeurs 2,2 procent hoger, nadat het mediaconcern donderdag nabeurs beter dan verwachte resultaten rapporteerde, met name vanwege het succes van films als Black Panther, Star Wars, Avengers en The Incredibles.

Procter & Gamble kan tevens rekenen op de aandacht van beleggers, nadat het concern donderdag een herstructureringsplan aankondigde. Het aandeel noteerde voorbeurs fractioneel lager.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag 0,3 procent lager op 2.806,83 punten. De Dow Jones index eindigde vlak op 26.191,22 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,5 procent tot 7.530,88 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

November 09, 2018 06:46 ET (11:46 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.