*

Nieuws Buitenland

Flinke verliezen op Wall Street

vrijdag 9 november 2018 20:34

Stijging producentenprijzen valt verkeerd.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stonden vrijdag flink lager. De S&P 500 index noteerde ongeveer anderhalf uur voor de slotzoemer 1,4 procent in het rood.

Het sentiment werd gedrukt door een flinke stijging van de producentenprijzen en de aanhoudende daling van de olieprijzen.

De Federal Reserve maakte donderdagavond bekend dat het belangrijkste rentetarief ongewijzigd is gebleven. Volgens marktanalist David Madden van CMC Markets interpreteerden marktvolgers de woorden van de Fed als een signaal dat verdere renteverhogingen in het verschiet liggen. Een renteverhoging in december is volgens hem nog steeds heel waarschijnlijk, maar vooruitkijkend naar 2019 zijn handelaren verdeeld over het aantal verhogingen dat de Fed zal aankondigen.

Voorbeurs werd op macro-economisch vlak bekend dat de producentenprijzen in oktober met 0,6 procent zijn gestegen ten opzichte van de voorgaande maand, terwijl economen rekenden op een stijging van 0,3 procent. In september stegen de producentenprijzen op maandbasis met 0,2 procent. De kerninflatie bedroeg 0,2 procent.

Het consumentenvertrouwen daalde in november licht, terwijl de Amerikaanse groothandelsvoorraden in september juist toenamen.

Olie noteerde vrijdag tot 0,7 procent lager. De olieprijzen bevinden zich al tien dagen in een neerwaartse trend. Volgens Willie Delwiche, beleggingsstrateeg bij R.W. Baird, kan de aanhoudende daling erop wijzen dat de wereldwijde economie zich in een moeilijke positie bevindt.

De euro/dollar noteerde op 1,1333. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1344 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1364 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Disney noteerde 1,3 procent hoger, nadat het mediaconcern donderdag nabeurs beter dan verwachte resultaten rapporteerde, met name vanwege het succes van films als Black Panther, Star Wars, Avengers en The Incredibles.

Procter & Gamble kon tevens rekenen op de aandacht van beleggers, nadat het concern donderdag een herstructureringsplan aankondigde. Het aandeel noteerde 0,2 procent lager.

General Electric stond onder druk, nadat JPMorgan het koersdoel verlaagde van 10,00 dollar naar 6,00 dollar, volgend op de tegenvallende resultaten van het concern. De Amerikaanse bank blijft het aandeel GE verkoopwaardig vinden. Het aandeel daalde 7,8 procent.

Revlon steeg liefst 28 procent, nadat het cosmeticaconcern over het derde kwartaal een lager nettoverlies rapporteerde. Dit was beter dan verwacht.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

November 09, 2018 14:34 ET (19:34 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.