*

Nieuws Buitenland

Wall Street stevent af op lagere opening

maandag 12 november 2018 14:58

Geen richtinggevende macrocijfers.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan maandag vermoedelijk lager openen. De future op de toonaangevende S&P 500 index werd ongeveer een half uur voor de openingsbel 1,3 procent in het rood verhandeld.

Vrijdag sloten de Amerikaanse beurzen ook al lager. Het sentiment werd gedrukt door een flinke stijging van de producentenprijzen en de aanhoudende daling van de olieprijzen. Ook maakten beleggers zich zorgen over de staat van de Chinese economie, de tweede ter wereld.

Maandag is het in de VS Veteran's Day. Dat betekent dat de obligatiemarkten vandaag gesloten zijn. De aandelenmarkten zijn wel open. Veteran's Day wordt sinds 1938 in de VS gevierd en is een hommage aan Amerikaanse militairen.

Er staan hierdoor vandaag geen richtinggevende Amerikaanse macro-economische cijfers op de agenda. Later deze week komen er cijfers over de detailhandelsverkopen en de inflatie.

Olie noteerde maandag tot 1,4 procent hoger, dankzij de aankondiging van Saoedi-Arabiƫ dat het in december de olieproductie met 500.000 vaten per dag omlaag gaat brengen.

Vrijdag tikte de olieprijs nog het laagste niveau sinds februari van dit jaar aan. Tien dagen op rij ging de olieprijs omlaag. Dat was de langste daling sinds juli 1984. "De olieprijs is in een bear market terechtgekomen. Dit geeft aan dat de mondiale vraag zwakker is geworden als gevolg van de handelsoorlog", stelde econoom Peter Cardillo van Spartan Capital.

De euro/dollar bevindt zich in een neerwaartse spiraal en noteerde ongeveer een half procent lager op 1,1274. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1310 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1334 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Eastman Kodak stond in de elektronische handel voorbeurs 23 procent hoger. Het bedrijf verkoopt zijn flexo-verpakkingsdivisie aan Montagu Private Equity voor 390 miljoen dollar.

Apptio noteerde voorbeurs zelfs 52 procent hoger. Private equity firma Vista Equity Partners gaat het softwarebedrijf van de beurs halen. Met de deal is 1,94 miljard dollar gemoeid. Aandeelhouders krijgen 38 dollar per aandeel, een premie van 53 procent in vergelijking met de slotkoers van vrijdag, zo meldt The Wall Street Journal.

Athenahealth klom voorbeurs 7,2 procent. Het softwarebedrijf wordt gekocht door Veritas Capital en Elliott Management voor 5,5 miljard dollar, zo meldde persbureau Reuters zondag. De overeenkomst waardeert het bedrijf op 135 dollar per aandeel. De aandelen sloten vrijdag nog op 120,35 dollar.

Alibaba verloor 0,2 procent. Chinese consumenten hebben zondag, Singles Day, voor bijna 31 miljard dollar aan goederen gekocht. Vorig jaar was dat nog ruim 25 miljard dollar.

SAP koopt voor 8 miljard dollar Qualtrics International. Qualtrics zou binnen enkele dagen naar de Amerikaanse beurs gaan.

Slotstanden

De S&P 500 index sloot vrijdag 0,9 procent in het rood op 2.781,01 punten. De Dow Jones eindigde 0,8 procent lager op 25.989,30 punten, terwijl de Nasdaq 1,7 procent in de min sloot op 7.406,90 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

November 12, 2018 08:58 ET (13:58 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.