*

Nieuws Buitenland

Wall Street beweegt richting hogere opening

dinsdag 13 november 2018 14:42

Neerwaartse trend olieprijs houdt aan.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen dinsdag af op een hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,4 procent in het groen.

Daarmee herstelt Wall Street van de afstraffing een dag eerder, die werd ingezet door de sterkere dollar, die het rond het hoogste niveau sinds juni 2017 schommelt, de dalende olieprijs en druk op de techsector, vanwege zorgen over een afname van de vraag naar iPhones en het effect daarvan op de toeleveranciers van Apple.

Dit had volgens marktanalist Michael Hewson van CMC Markets geen verrassing moeten zijn, gezien de update van Apple eerder deze maand, met de publicatie van de kwartaalcijfers. "De verrassing is dat beleggers er zo lang over hebben gedaan om één en één bij elkaar op te tellen", aldus Hewson. "Het besluit om te stoppen met het rapporteren van de verkoopcijfers van de iPhone-, iPad- en andere divisies zou voor beleggers een signaal moeten zijn geweest, in combinatie met de licht tegenvallende omzetcijfers van de iPhone", voegde hij toe.

Bank of America waarschuwde dinsdag dat de "Big Low" voor aandelen nog niet is gearriveerd.

Sommige marktvolgers schreven de kracht [van vandaag] in de markt toe aan nieuw optimisme over de handelsconflicten. De Amerikaanse minister van financiën Steven Mnuchin hervatte de gesprekken met de Chinese vice-premier Liu He in een poging de spanningen te verkleinen en tot een oplossing te komen voor het al maanden durende conflict.

Op macro-economisch vlak staan dinsdag in de Verenigde Staten geen richtinggevende publicaties geagendeerd.

Olie noteerde dinsdag tot 1,7 procent lager, waarmee de olieprijs de neerwaartse trend voortzet, na een korte opleving maandag, in reactie op de aankondiging van Saoedi Arabië zondag dat het koninkrijk zijn export eenzijdig zal verlagen, nadat een bredere OPEC-alliantie debatteerde over, maar niet instemde met, een collectieve productiebeperking.

De Amerikaanse president Donald Trump mengde zich tevens in de discussie en keurde via Twitter de potentiële productievermindering af. "De olieprijs zou veel lager moeten zijn op basis van het aanbod", twitterde hij.

De euro/dollar noteerde op 1,1265. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1231 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1219 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Apple noteerde in de elektronische handel voorbeurs 0,8 procent lager, nadat de techgigant maandag 4,7 procent lager sloot.

Lumentum noteerde voorbeurs 0,7 procent hoger. De toeleverancier meldde maandag een verzoek te hebben ontvangen van één van zijn grootste klanten om de levering van laserdiodes voor 3D sensing aanzienlijk te verminderen. Hoewel Apple niet bij naam werd genoemd door de fabrikant, is het concern de grootste afnemer van Lumentum. Het aandeel leverde maandag ruim 30 procent in.

Home Depot boekte in het derde kwartaal een nettowinst van 2,87 miljard dollar, ofwel 2,51 dollar per aandeel, op een omzet van 26,3 miljard dollar. De resultaten waren beter dan verwacht. Home Depot stelde ook de outlook opwaarts bij. Zo rekent de keten op meer omzet en winst in 2018. Het aandeel steeg 1,4 procent.

Tyson Foods verloor in de elektronische handel voorbeurs 2,7 procent, na teleurstellende kwartaalcijfers.

Nvidia en Xilinx stegen voorbeurs respectievelijk 1,6 procent en 2,1 procent, na upgrades van Susquehanna. De bedrijven zullen volgens de analisten van Susquehanna naar verwachting profiteren van de groeiende markt voor kunstmatige intelligentie.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot maandag 2,0 procent lager op 2.726,22 punten. De Dow Jones index eindigde 2,3 procent in het rood op 25.387,18 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 2,8 procent tot 7.200,87 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

November 13, 2018 08:42 ET (13:42 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.