*

Nieuws Buitenland

Rood slot in de maak op Wall Street

maandag 19 november 2018 19:49

Apple stevig lager.

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street koerst maandag af op een stevig verlies. De Dow Jones en S&P 500 index leveren circa 1,5 procent in, terwijl techbeurs Nasdaq zelfs 2,5 procent goedkoper wordt.

"De aandelenmarkten handelen lager en de techsector voelt opnieuw de pijn", zei marktanalist David Madden van CMC Markets.

"Beleggers vrezen voor een piek in de iPhone, of misschien dat die al is geweest", verklaarde Madden de druk op de technologie sector.

Ook de Chinese autoriteiten die onderzoeken of Micron Technology, Samsung en SK Hynix zich schuldig hebben gemaakt aan het overtreden van de mededingingsregels, deden het sentiment volgens Madden geen goed.

Verder is het vertrouwen onder Amerikaanse huizenbouwers flink gedaald. Uit cijfers van de National Association of Home Builders bleek een daling van de vertrouwensindex van 68 naar 60. Ondanks deze daling noteert de index nog wel altijd in positief terrein. Dat is het geval zolang de index boven de 50 staat.

Reden dat de vertrouwensindex daalde, is dat huizenbouwers nog wel altijd een vraag zien naar nieuwe woningen, maar dat consumenten een pauze lijken te nemen als gevolg van de stijgende rente en hogere huizenprijzen, aldus NAHB.

De euro/dollar werd verhandeld op 1,1452. Vrijdagavond bij het sluiten van Wall Street was dit 1,1417.

Bedrijfsnieuws

Het aandeel Apple leverde 3,4 procent in. The Wall Street Journal meldde maandag op basis van bronnen dat de fabrikant van bijvoorbeeld de iPhone in de afgelopen weken zijn orders bij toeleveranciers heeft teruggebracht, vanwege een tegenvallende vraag in combinatie met een breder aanbod van toestellen. Hierdoor is het lastig inschatten welke onderdelen nodig zijn om voldoende iPhones en iPads in elkaar te zetten.

Overigens was Apple niet het aandeel dat het grootste verlies in de Dow30 leed. Die 'eer' was voor Boeing, met een koersdaling van 5,0 procent.

Sonos daalde bijna 12 procent, nadat de fabrikant een stukje van de sluier oplichtte over nieuwe audio-producten.

Het Chinese JD.com, genoteerd op Nasdaq, leverde 4,5 procent in. De webgigant gaf voor de laatste maanden van 2018 een tegenvallende verwachting af.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

November 19, 2018 13:49 ET (18:49 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.