*

Nieuws Buitenland

Winst op Wall Street

woensdag 21 november 2018 19:39

Marktherstel na verkoopgolf.

(ABM FN-Dow Jones) Bescheiden winst op Wall Street Amerikaanse beurzen noteerden woensdag hoger, in een poging om iets van de zware verliezen van de twee voorgaande beursdagen terug te winnen.

De S&P 500 index stond 0,9 procent hoger op 2.656 punten, de Dow Jones-index steeg 0,7 procent en de Nasdaq Composite won 1,5 procent.

"Vandaag gaat het duidelijk om kopen op de recente zwakte", zei portefeuillebeheerder Kevin Divney van Russel Investments. "We zien geen brede, systeemreden voor de verkoopgolf en daarom verwachten we dat beleggers bepaalde aandelen zullen blijven oppikken om te profiteren van de lagere waarderingen."

"Ik weet dat ik beter niet kan zeggen of de bodem in de markt bereikt is", zei Tom Essaye van Sevens Report. "Maar gisteren was er iets van wat we willen zien als we capitulatie van verkopers proberen aan te wijzen." Essaye wees er onder andere op dat de volatiliteit geen 'spike' liet zien dinsdag.

In het begin van de week gingen de beurzen hard onderuit. De vleugelslag van jarenlang stijgende technologiefondsen gaat steeds trager en de olieprijs deed opnieuw grote stappen terug. Na de verliezen van dinsdag waren zowel de Dow Jones-index als de S&P500 hun jaarwinst geheel kwijt. Nasdaq klampt zich nog vast aan een klein winstje.

Het is een korte beursweek in Amerika. Donderdag zullen de financiele markten in de Verenigde Staten gesloten zijn voor Thanksgiving, waarna vrijdag de markten eerder sluiten.

iverse media meldden woensdag dat de wereldhandelsorganisatie WTO onderzoek gaat doen naar de door de Verenigde Staten opgelegde importheffingen op staal en aluminium. Deze zouden namelijk bedoeld zijn om de belangen van de VS te versterken in plaats van de veiligheid te waarborgen.Er was divers en gemengd economisch nieuws. 's Middags bleken de leidende indicatoren voor de Amerikaanse economie in oktober licht te zijn gestegen. Ook de woningverkopen stegen vorige maand stevig. De volatiele orders voor duurzame goederen daalden juist forser dan verwacht, met 4 procent. Ook het Amerikaanse consumentenvertrouwen daalde in november harder, door somberder verwachtingen voor de komende zes maanden. Verder steeg het wekelijkse aantal nieuwe aanvragen van werkloosheidsuitkeringen licht, waar een daling was voorzien.

De olievoorraden in de Verenigde Staten stegen voor de negende week op rij, en ook sterker dan verwacht, meldde EIA 's middags. Ook de raffinaderijen draaiden weer op vollere kracht. De benzinevoorraad daalde iets sterker dan verwacht, maar de voorraad stookolie en diesel daalde tegen de verwachting in nauwelijks.

De olieprijs herstelde na de recente dalingen. De WTI-future op Nymex steeg 3,5 procent tot 55,29 dollar en de Brent-future krabbelde op met 2,6 procent tot 64,15 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1385. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1399 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1370 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Grote techfondsen Facebook, Amazon, Microsoft en Alphabet stegen 2 procent of meer. Apple bleef achter met een winst van 0,5 procent, nadat het aandeel dinsdag bijna 5 procent lager sloot.

Deere won 4 procent, hoewel dde winst per aandeel over afgelopen kwartaal lager was dan veerwacht, met 2,30 dollar bij een verwachting vooraf van 2,44 dollar. De tractorfabrikant ziet de omzet dit boekjaar met 7 procent stijgen.

Footlocker werd 14 procent meer waard, na publicatie van een sterke kwartaalwinst dinsdag nabeurs. Ook de cijfers van Autodesk werden enthousiast ontvangen.

Farmaceut Mylan daalde 2 procent, na een waarschuwingsbrief van medische waakhond FDA na inspectie van een fabriek.

Best Buy verloor 3,6 procent. Ondanks meevallende winst- en omzetcijfers verlaagden analisten van Credit Suisse en Raymond James hun koersdoelen voor de retailer.

Gap won 4,5 procent. De kledinggigant overweegt honderden slecht presterende winkels te sluiten, na een omzetdaling van 7 procent in het kwartaal.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

November 21, 2018 13:39 ET (18:39 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.