*

Nieuws Buitenland

Relatief rustige week in verschiet

zondag 25 november 2018 13:07

May aan de slag met Brexit-deal.

(ABM FN-Dow Jones) Het belooft een relatief rustige week te worden, nu de kwartaalcijfers grotendeels achter de rug zijn en het nog wachten is op de laatste beleidsvergaderingen van de grote centrale banken in december.

Wel is er aankomende week de uitslag van een stresstest uitgevoerd door de Britse centrale bank en de notulen van de laatste rentevergadering van de Amerikaanse centrale bank.

Ook staan er komende week de nodige vertrouwenscijfers op de rol, zoals de Duitse Ifo index op maandag en het Amerikaanse consumentenvertrouwen op dinsdag.

De bedrijfsagenda is vrijwel leeg. KPN houdt woensdag een beleggersdag en Probiodrug en Kardan komen donderdag nog met cijfers.

Verder is in het buitenland de agenda ook vrijwel leeg. Enkele toonaangevende namen die nog met cijfers komen, zijn Salesforce.com op dinsdag en HP Inc. op donderdag.

Zondag schaarde de Europese Raad zich, zoals verwacht, achter de Brexit-deal die is uitonderhandeld. Nu is het aan de Britse premie Theresa May om de deal door haar parlement te loodsen.

Analist Naeem Aslam van Think Markets verwacht dat, hoewel de markt al rekening hield met witte rook, het Britse pond positief zal reageren.

"Wat er nu toe doet, is of May de deal erdoor krijgt in het parlement", aldus Aslam, die meent dat de kansen niet in het voordeel van de premier zijn.

Afgelopen week werd bekend werd dat de Europese Commissie de Italiaanse begroting niet goedkeurt en een strafprocedure wil starten.

Dit moet door de lidstaten geaccordeerd worden, waarna Italiƫ drie tot zes maanden de tijd krijgt om zich aan de aanbevelingen van de Commissie aan te passen.

"Als dat niet gebeurt dan kan er voor het eerst in de historie een boete door de EC uitgedeeld worden, al hebben Spanje en Portugal strikt genomen al een keer een boete van nul euro gekregen. Alhoewel dit moment dichterbij komt, lijkt het dus geen acute zorg te zijn, maar eerder een sluimerend probleem dat ook in 2019 nog speelt", aldus econoom Bert Colijn van ING.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

November 25, 2018 07:07 ET (12:07 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.