*

Nieuws Buitenland

Campbell dichtbij schikking machtsstrijd met Third Point

maandag 26 november 2018 16:11

Familieblok zou twee bestuurszetels aan hedgefund toestaan.

(ABM FN-Dow Jones) Campbell Soup en hedgefund Third Point zijn dichtbij een akkoord inzake hun machtsstrijd om het bedrijf, waardoor een stemming door aandeelhouders wordt vermeden. Dat meldde The Wall Street Journal maandag.

Als onderdeel van de deal zal Campbell zal naar verwachting akkoord gaan met twee nieuwe bestuursleden die worden benoemd door Third Point, zeiden de bronnen. Het bestuur wordt daardoor uitgebreid van twaalf tot veertien bestuursleden. De twee genomineerden van Third Point worden naar verwachting Sarah Hofstetter, de voorzitter van comScore, en Kurt Schmidt, voormalig CEO van Blue Buffalo.

De deal lijkt op het aanbod dat Campbell eerder deze maand deed aan Daniel Loeb van Third Point, volgens de bronnen, maar dat toen nog werd afgewezen door de activistische aandeelhouder.

Mogelijk wordt er ook nog een derde directeur benoemd met wederzijdse instemming van Third Point en de soepfabrikant. Ook kan Third Point betrokken worden bij de keuze van de nieuwe CEO. Campbell wil voor het einde van het jaar een nieuwe CEO benoemen.

Third Point wilde het volledige bestuur van Campbell vervangen en het bedrijf verkopen. Inmiddels is het hedgefund enigszins teruggekrabbeld nadat uit de controlerende familie van erfgenamen, die drie bestuurszetels bezit, slechts ex-directeur George Strawbridge zich achter Loeb schaarde, waardoor het plan zo'n 10 procent van het kapitaal vertegenwoordigt. Het familieblok controleert zo'n 41 procent van de aandelen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

November 26, 2018 10:11 ET (15:11 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.