*

Nieuws Buitenland

Update: Campbell schikt machtsstrijd met Third Point

maandag 26 november 2018 18:04

Familieblok geeft hedgefund twee zetels en inspraak in CEO.

(ABM FN-Dow Jones) Campbell Soup en hedgefund Third Point zijn het eens geworden over de verdeling van bestuurszetels bij het bedrijf, die bij de aankomende jaarvergadering zal worden besloten.

Dit meldde de soepfabrikant maandag. The Wall Street Journal kon de overeenkomst al eerder op de dag rapporteren op basis van anonieme bronnen.

Het bestuur wordt uitgebreid van 12 naar 14 zetels, waarbij Third Point de twee nieuwe zetels mag vullen met de benoeming van Sarah Hofstetter, de voorzitter van comScore, en Kurt Schmidt, voormalig CEO van Blue Buffalo.

Third Point zal ook voorstellen doen voor de lopende zoektocht van het bedrijf naar een nieuwe CEO. Die benoeming zal worden bekrachtig door het uitgebreide bestuur, inclusief Hofstetter en Schmidt. Een extra bestuurslid zal worden benoemd door de jaarvergadering van mei 2019 in overleg met Third Point.

Het hedgefund zal niet langer voor een volledige vervanging van het bestuur pleiten en trekt zijn andere kandidaten terug. Ook de juridische claim en de eis van boekenonderzoek zijn van tafel, meldt het soepbedrijf.

Het activistische hedgefund dreigde het volledige bestuur van Campbell vervangen en het bedrijf verkopen. Inmiddels is het hedgefund enigszins teruggekrabbeld nadat uit de controlerende familie van erfgenamen, die drie bestuurszetels bezit, slechts ex-directeur George Strawbridge zich achter Loeb schaarde, waardoor het plan zo'n 10 procent van het kapitaal vertegenwoordigt. Het familieblok controleert zo'n 41 procent van de aandelen.

Update: om bevestiging toe te voegen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

November 26, 2018 12:04 ET (17:04 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.